Ανοίγουν θέσεις σε Αστυνομία - Δείτε όλα τα κριτήρια

Προκηρύχθηκαν οι 250 θέσεις που θα ανοίξουν στην Αστυνομία Κύπρου. Η πρώτη προκήρυξη δημοσιεύεται , στην εφημερίδα της Δημοκρατίας και ακολούθως οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από την ερχόμενη Δευτέρα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά, μέσω του συστήματος Αριάδνη, τις αιτήσεις τους.

Για να μπορέσει ο υποψήφιος να διεκπεραιώσει την αίτησή του, θα πρέπει, εκ των προτέρων, να δημιουργήσει σχετικό προφίλ και ακολούθως να το πιστοποιήσει σε Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ) ή στα Κεντρικά Ταχυδρομεία κάθε Επαρχίας, προσκομίζοντας

το Δελτίο Ταυτότητας του, καθώς και την Ταυτότητα Προφίλ (Profile ID), που θα του αποσταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μετά την επιτυχή εγγραφή και δημιουργία του προφίλ του.

Μαζί με την αίτηση, θα πρέπει να σαρώνονται και υποβάλλονται όλα τα σχετικά πιστοποιητικά που αναφέρονται στην αίτηση.

Οι αιτήσεις, θα πρέπει να υποβάλλονται ορθά συμπληρωμένες, σύμφωνα με τις οδηγίες και εντός της προθεσμίας που καθορίζεται στην προκήρυξη. Αιτήσεις οι οποίες είναι ελλιπείς ή υποβάλλονται εκπρόθεσμα, θα απορρίπτονται αυτόματα από το σύστημα.

Για ολοκλήρωση υποβολής της αίτησης, θα πρέπει ο αιτητής να καταβάλει το ποσό των €45 μέσω του συστήματος αποδοχής της JCC.

Δείτε εδώ την επίσημη προκήρυξη

Προσλήψεις για… καλλιστεία

Τα κριτήρια, σύμφωνα με τα οποία θα γίνουν οι προσλήψεις, αφορούν μεταξύ άλλων:

- Να είναι ύψους όχι μικρότερου του 1,65 μέτρα οι άνδρες και του 1,60 μέτρα οι γυναίκες. Η μέτρηση του ύψους των υποψηφίων θα γίνεται νοουμένου ότι θα πετύχουν στις γραπτές εξετάσεις.

- Να είναι κάτοχος απολυτηρίου αναγνωρισμένης Σχολής Μέσης Εκπαίδευσης ή κάτοχος διπλώματος ή πτυχίου τριτοβάθμιας τουλάχιστον σχολής μεταλυκειακού επιπέδου.

- Να έχει καλή γνώση της Ελληνικής και ικανοποιητική γνώση μιας ξένης γλώσσας.

- Να έχει επιτύχει σε γραπτή εξέταση, που διεξάγεται σύμφωνα με τις διατάξεις των περί Αστυνομίας (Γενικών) Κανονισμών (Κ.Δ.Π. 51/89), και να έχει συγκεντρώσει συνολική γενική βαθμολογία 50% τουλάχιστο κατά μέσο όρο και στο καθένα από τα θέματα που περιλαμβάνονται στην εξέταση όχι λιγότερο του 40% της βαθμολογίας.

- Να έχει επιτύχει σε δοκιμασία αθλητικών γυμναστικών αγωνισμάτων, το απαιτούμενο επίπεδο των οποίων καθορίζεται στον Πίνακα «Β» των περί Αστυνομίας (Γενικών) Κανονισμών (Κ.Δ.Π. 51/89) όπως τροποποιήθηκαν μέχρι σήμερα, που διεξάγονται από Επιτροπή που συγκροτείται για το σκοπό αυτό, στην οποία συμμετέχουν και μέλη του Κέντρου Αθλητικών και Αθλητιατρικών Ερευνών του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού.

- Να έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ή να έχει νόμιμα απαλλαγεί από αυτές, όχι όμως για λόγους υγείας. Ως ημερομηνία εκπλήρωσης των στρατιωτικών υποχρεώσεων για την παρούσα διαδικασία θεωρείται η τελευταία ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων.

- Να μην έχει απολυθεί ή να μην έχουν τερματιστεί οι υπηρεσίες του στο παρελθόν από τη δημόσια υπηρεσία της Δημοκρατίας ή από οργανισμό δημοσίου δικαίου για ποινικό αδίκημα ή πειθαρχικό παράπτωμα.

- Να παρέχει τις πληροφορίες που πιθανόν να απαιτηθούν αναφορικά με το παρελθόν ή την προγενέστερή του εργασία ή οποιοδήποτε άλλο ζήτημα που αφορά το διορισμό του στην Αστυνομία και αν οποιοσδήποτε υποψήφιος στην αίτησή του ή σε σχέση με την αίτησή του για διορισμό, 877 προβαίνει σε οποιαδήποτε ψευδή δήλωση και ακολούθως διορίζεται στην Αστυνομία, διαπράττει ποινικό αδίκημα και σε περίπτωση καταδίκης θα απολύεται από την Αστυνομία.

- Να έχει Δείκτη Μάζας Σώματος λιγότερο του τριάντα (30): Νοείται ότι, ο Δείκτης Μάζας Σώματος υπολογίζεται διαιρώντας το σωματικό βάρος του υποψηφίου, σε κιλά, με το τετράγωνο του ύψους αυτού, σε μέτρα (ΔΜΣ= βάρος : ύψος²).

- Να έχει επιτύχει σε ψυχομετρικές εξετάσεις που διεξάγονται από Επιτροπή η οποία διορίζεται από τον Αρχηγό Αστυνομίας για το σκοπό αυτό και η οποία αποτελείται από έναν Ανώτερο Αξιωματικό της Αστυνομίας, ένα (1) εγγεγραμμένο ψυχίατρο και δύο (2) εγγεγραμμένους κλινικούς ψυχολόγους ή ένα (1) εγγεγραμμένο κλινικό ψυχολόγο και ένα (1) ακαδημαϊκό ψυχολόγο, νοουμένου ότι υπάρχει στη Δημοκρατία διαθέσιμος.

- Επί του θέματος, θα διεξαχθούν γραπτές δοκιμασίες γνωστικών ικανοτήτων και / ή προσωπικότητας. Για τις γραπτές δοκιμασίες γνωστικών ικανοτήτων, τα αποδεκτά όρια βαθμολογίας, καθορίζονται ως ½ (μισή) τυπική απόκλιση, επάνω από το μέσο όρο. Για τις γραπτές δοκιμασίες προσωπικότητας, τα αποδεκτά όρια βαθμολογίας, καθορίζονται από τα εντός των ορίων διαστήματα, όπως αυτά περιγράφονται από τη στάθμιση τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα