Αυξημένα μέτρα Αστυνομίας για το τριήμερο

Αυξημένα μέτρα, με προτεραιότητα την προστασία και την ασφάλεια των πολιτών, λαμβάνει η Αστυνομία λόγω του τριημέρου του Κατακλυσμού.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη, στο πλαίσιο αυτό, έχουν προγραμματιστεί και θα εφαρμοστούν διαταγές επιχειρήσεων, οι οποίες επικεντρώνονται σε δύο βασικούς άξονες, της ασφαλούς διακίνησης στο οδικό δίκτυο και της προστασίας των πολιτών και της περιουσίας τους.

Η Τροχαία Αρχηγείου, καθώς και τα Επαρχιακά Τμήματα Τροχαίας, βρίσκονται ήδη επί ποδός για πρόληψη τροχαίων δυστυχημάτων και απάμβλυνση

της τροχαίας κίνησης, καθώς και για παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στο κοινό κατά τις διακινήσεις του.

Τα μέτρα της Τροχαίας περιλαμβάνουν εντατικοποίηση των μηχανοκίνητων περιπολιών σε αυτοκινητόδρομους, υπεραστικούς δρόμους και ιδιαίτερα στις κύριες οδικές αρτηρίες και αυξημένη παρουσία των μελών της Τροχαίας στο οδικό δίκτυο των Πόλεων και της Υπαίθρου που οδηγούν στα παράλια και τα ορεινά θέρετρα.

Επίσης, με στόχο να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του κοινού και ένα αναίμακτο τριήμερο, μακριά από τροχαία δυστυχήματα και τραυματισμούς, ιδιαίτερη έμφαση θα δίνεται στις παραβάσεις που αφορούν την υπερβολική ταχύτητα, το επικίνδυνο προσπέρασμα, την οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος και την παράλειψη χρήσης ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους, παραβάσεις που αποδεδειγμένα συμβάλλουν στην πρόκληση θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων δυστυχημάτων.

Επίσης, την ερχόμενη Δευτέρα, ανήμερα της εορτής του Κατακλυσμού και ιδιαίτερα το απόγευμα, θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα πρόληψης κατά την επιστροφή του κοινού από τις παραλιακές πόλεις προς την πρωτεύουσα.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα