Κυβέρνηση: Καταγράφεται η δήλωση Τσαβούσογλου για εγγυήσεις

Η Κυβέρνηση καταγράφει τη δήλωση Τσαβούσογλου, ότι εναπόκειται στους τουρκοκύπριους κατά πόσο η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι εγγυήτρια δύναμη, ανέφερε στο Ράδιο Πρώτο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, είπε ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία αφήνει το θέμα των εγγυήσεων στην ευχέρεια των Τουρκοκυπρίων. Ωστόσο σημείωσε, το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει ακόμα συζητηθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και ούτε θα συμβεί αν δεν υπάρξει προηγουμένως

συμφωνία σε πολλά άλλα θέματα.

Ερωτηθείς για τη διαδικασία, είπε ότι οι δύο διαπραγματευτές, αναμένεται ότι θα ολοκληρώσουν μέχρι την επόμενη συνάντηση των δύο ηγετών, την αξιολόγηση των θεμάτων που υπάρχει συμφωνία και διαφωνία αντίστοιχα. Στη συνέχεια στόχος είναι η κατάληξη σε κοινό έγγραφο στο οποίο θα καταγραφούν αυτά τα σημεία, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την επιστολή του Δημάρχου Λευκωσίας, μέσω της οποίας ζητείται η διάνοιξη και άλλων οδοφραγμάτων για πεζούς εντός της εντός των τειχών Λευκωσίας, ανέφερε ότι βρίσκεται στο τραπέζι και θα συζητηθεί μεταξύ άλλων εισηγήσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Σε ερώτηση κατά πόσο τα ΜΟΕ ενδεχομένως να αντικαταστήσουν τελικά τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, ο Νίκος Χριστοδουλίδης απάντησε ότι τα ΜΟΕ λειτουργούν παράλληλα και ενισχυτικά με την διαπραγματευτική διαδικασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα