Αυτή είναι η ξεναγός που έσωσε τους τουρίστες από την έκρηξη

«Τρέξτε» στα γερμανικά φώναξε η Τουρκάλα ξεναγός Σιμπέλ Σατίρογλου κι έτσι σώθηκαν οι υπόλοιποι Γερμανοί τουρίστες από τον γκρουπ, που ήταν 33 άτομα.

Η Τουρκάλα ξεναγός, η οποία τραυματίστηκε στο πόδι κατέθεσε στην αστυνομία πως ενώ βρισκόταν μαζί με την ομάδα των Γερμανών άκουσε ένα 'τικ', παραξενεύτηκε και γύρισε δεξιά και αριστερά να ελέγξει. Τότε είδε έναν νεαρό μέσα στην ομάδα που έμοιαζε με Τούρκο, ντυμένο μοντέρνα, με καθαρό πρόσωπο και μουσάκι. Τον είδε να τραβάει τον αυτοσχέδιο μηχανισμό και αμέσως φώναξε στα γερμανικά: ‘Lauft Weg’ , δηλ.

"Τρέξτε".

Όλοι άρχισαν να τρέχουν και αμέσως έσκασε και η βόμβα.

Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε χθες από 8 εισαγγελείς, διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιήθηκε ο ίδιος μηχανισμός που χρησιμοποιήθηκε και στις επιθέσεις του Σουρούτς και της Άγκυρας. Για να αυξήσουν την ισχύ της βόμβας χρησιμοποίησαν σιδερένιες μπίλιες και κομμάτια από σίδερο οικοδομών. Η βόμβα ήταν χειροποίητη και εξεράγη με χειροκίνητο μηχανισμό.

Η περιοχή της Αγίας Σοφίας άνοιξε ξανά χθες το βράδυ στις 10.30, δηλαδή δώδεκα ώρες μετά την επίθεση. Μόλις άνοιξε δύο Τούρκοι πολίτες κρατώντας γαρύφαλλα στα χέρια, τα εναπόθεσαν στο χώρο του εγκλήματος και στη συνέχεια αποχώρησαν σιωπηλά.

Ιατρικές οργανώσεις πήγαν επίσης στην περιοχή χθες βράδυ και άφησαν γαρύφαλλα καταδικάζοντας την επίθεση.

Πάντως χθες πραγματοποιήθηκαν επιχειρήσεις της τουρκικής αστυνομίας σε πέντε επαρχίες (Άγκυρα, Κιλίς, Σανλιούρφα, Μερσίνη, Άδανα) και συνελήφθηκαν 59 υπόπτα μέλη του ISIS. Σύμφωνα με τα στοιχεία, μόνο φέτος μέσα σε 11 μέρες έχουν συλληφθεί 73 άτομα, τα 41 οδηγήθηκαν στο δικαστήριο, αλλά από αυτά μόνο τα 4 τέθηκαν υπό κράτηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα