To Πεντάγωνο αναπτύσει υποδερμικό μικροτσίπ ανίχνευσης Covid-19 (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι επιστήμονες του Οργανισμού Προηγμένων Ερευνητικών Έργων για την Άμυνα των ΗΠΑ (DARPA) έχουν αναπτύξει ένα μικροτσίπ υψηλής τεχνολογίας που τοποθετείται κάτω από το δέρμα για να ανιχνεύσει το Covid-19 πριν σχηματιστούν συμπτώματα.

Ένας γιατρός μολυσματικών ασθενειών και ο συνταξιούχος συνταγματάρχης του στρατού, ο Δρ Matt Hepburn, μίλησαν για αυτή την πρωτοποριακή τεχνολογία, με το CBS '60 Seconds, την περασμένη Κυριακή το βράδυ.

Το μικροτσίπ, το οποίο χρησιμοποιείται

μόνο από το τμήμα άμυνας του DARPA στοχεύει στο να εντοπίσει το Covid-19 σε ένα άτομο προτού μεταδοθεί ο ιός.

«Αυτή ήταν η ομορφιά του μοντέλου Darpa. Προκαλούμε την ερευνητική κοινότητα να βρει λύσεις που μπορεί να ακούγονται σαν επιστημονική φαντασία. Και είμαστε πολύ πρόθυμοι να εκμεταλλευτούμε τις πιθανότητες με επενδύσεις υψηλού κινδύνου που μπορεί να μην λειτουργούν. Αλλά αν πετύχουν , μπορούμε να μεταμορφώσουμε εντελώς το τοπίο», δήλωσε ο Hepburn.

«Είναι ένας αισθητήρας», είπε ο Hepburn, «Αυτό το μικροσκοπικό πράσινο πράγμα εκεί, το βάζετε κάτω από το δέρμα σας και αυτό που σας λέει είναι ότι υπάρχουν χημικές αντιδράσεις στο σώμα και αυτό το σήμα σημαίνει ότι θα έχετε συμπτώματα αύριο», επεσήμανε.

«Μπορούμε να έχουμε αυτές τις πληροφορίες σε τρία έως πέντε λεπτά», δήλωσε ο Hepburn.

Διαβάστε επίσης: Mε αισθητήρες για COVID-19 τα τηλέφωνα του μέλλοντος (ΦΩΤΟ)

Αυτό δεν ήταν το μόνο κομμάτι της τεχνολογίας που μοιράστηκε ο Hepburn,. Παρουσίασε επίσης και μια μηχανή αιμοκάθαρσης, η οποία χρησιμοποιείται συνήθως για την απομάκρυνση των τοξινών, του υπερβολικού νερού και των ανεπιθύμητων απορριμμάτων στο αίμα των ατόμων με νεφρικά προβλήματα.

Ωστόσο, σε αυτήν την περίπτωση, ο Hepburn είπε ότι η τεχνολογία επέτρεψε στο μηχάνημα αιμοκάθαρσης να φιλτράρει το Covid-19 στο αίμα καθώς περνούσε μέσα από το μηχάνημα και στη συνέχεια  το διοχέτευε πίσω στο σώμα σε συνεχή κύκλο.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή ΕΔΩ 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα