Θεοχάρους: «O ΠτΔ δέχεται μεγαλύτερες πιέσεις εκ των έσω για λύση» (ΒΙΝΤΕΟ)

Για τους κινδύνους που εγκυμονεί η επερχόμενη Πενταμερής Διάσκεψη στη Γενεύη για Κυπριακό, τη  διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού  αλλά και το πολιτικό της μέλλον μίλησε στην Εκπομπή του Σίγμα Μεσημέρι και Κάτι η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους.

Αρχικά μίλησε για το τι σημαίνει  η μη συμμετοχή της Ε.Ε στο τραπέζι των συνομιλιών ενώ επέκρινε παλαιότερη στάση ορισμένων που δεν ήθελαν η βάση της συζήτησης για το Κυπριακό μα μετατεθεί από τον ΟΗΕ

σε επίπεδο Ε.Ε.

Η κα. Θεοχάρους χαρακτήρισε την Πενταμερή ως καλοστημένη Τουρκοβρετανική παγίδα που αποσκοπεί σε ικανοποίηση των τουρκικών θέσεων. Σε αυτό το πλαίσιο μίλησε για τον ρόλο της Βρετανίας στην όλη διαδικασία.

Επεσήμανε επίσης ότι η χρονική συγκυρία δεν είναι ευνοϊκή για την Κυπριακή Δημοκρατία να πάει σε Πενταμερή αφού το κύρος των θεσμών και κρατικών αξιωματούχων είναι καταρρακωμένο.  Από την άλλη, είπε, η Ε.Ε τόσο οι θεσμοί όσο και πρόσωπα τελούν υπό τον εκβιασμό της Τουρκίας.

«Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δέχεται πολύ περισσότερες πιέσεις από το εσωτερικό για μια οποιαδήποτε λύση παρά από οπουδήποτε αλλού», είπε και παρέπεμψε σε διάφορα πολιτικά κινήματα και πρωτοβουλίες που εμφανίστηκαν το τελευταίο διάστημα.\

Για τα θέματα της πανδημάις, είπε πως η Κυβέρνηση δεν κατάφερε να πείσει τον λαό για την σοβαρότητα της κατάστασης. «Δεν έγινε κατορθωτό να πείσουν τους πολίτες να υπακούσουν τα μέτρα», είπε χαρακτηρίζοντας μάλιστα πολλά από τα μέτρα αλλοπρόσαλλα.

Για την επόμενη μέρα στην πολιτική είπε, «Εμείς (Αλληλεγγύη) θα είμαστε στη νέα βουλή  αλλά αυτό είναι ανεξάρτητο από την επόμενη μέρα της Ελένης Θεοχάρους».

Καταληκτικά ρωτήθηκε και απάντησε για το κατά πόσο το θέμα Συλλούρη μετά το ντοκιμαντέρ Al Jazeera στοίχισε στην Αλληλεγγύη.

  

Keywords
Τυχαία Θέματα