Seat Ateca σύντομα στην Κύπρο το πρώτο SUV της Seat

Tο SEAT Ateca, το πρώτο SUV στην ιστορία της Seat αναμένεται πολύ σύντομα στους εκθεσιακούς χώρους της Unicars. Ένα μοντέλο που έχει στη διάθεση του μοναδικά χαρακτηριστικά σχεδιασμού και τεχνολογίας, αλλά και μια σειρά αποδοτικών κινητήρων που καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα του αγοραστικού κοινού. Και όλα αυτά σε μια κατηγορία που γνωρίζει ιδιαίτερη άνθηση στις μέρες μας με τα εργοστάσια να κάνουν τα πάντα για να κερδίσουν όσο το δυνατό μεγαλύτερο

μερίδιο αγοράς.

Η Seat ακολουθεί και σε αυτό το μοντέλο τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα που είδαμε και στο νέο Leon. Νεανική και σύγχρονη σχεδίαση με έντονες ακμές και καθαρές επιφάνειες χαρακτηρίζουν το αμάξωμα μήκους 4,363 χιλιοστών, πλάτους 1,841 χιλιοστών και ύψους 1,601 χιλιοστών. Όμως, το μεταξόνιο των 2,638 χιλιοστών προδιαθέτει για τους μεγάλους και άνετους εσωτερικούς του χώρους. Παράλληλα, η απόσταση από το έδαφος φθάνει τα 187 χιλιοστά φανερώνοντας και τις εκτός δρόμου δυνατότητες του.

Εξωτερικά ξεχωρίζει η τραπεζοειδής μάσκα με το λογότυπο της μάσκας όπως και τα έντονα LED φωτιστικά σώματα που αγκαλιάζουν τις τέσσερις γωνίες του αμαξώματος.

Το μαύρο πλαστικό περιμετρικά στο κάτω μέρος του αμαξώματος δείχνουν και τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα του μοντέλου. Το όλο σύνολο συμπληρώνουν τα χρωμιωμένα τμήματα, οι ράγες οροφής και οι μεγάλοι αεραγωγοί. Μια ίδια σύγχρονη και νεανική εικόνα συναντούμε και στο εσωτερικό. Τα ποιοτικά υλικά, η άνεση και η εργονομία κυριαρχούν στο χώρο ενώ ψηλό είναι και το πακέτο του βασικού εξοπλισμού που έχει να επιδείξει ότι πιο σύγχρονο υπάρχει τόσο στην άνεση όσο και στην ασφάλεια.

Στο χώρο των κινητήρων, το μοντέλο παρουσιάζεται στην Κυπριακή αγορά με τέσσερα διαφορετικά σύνολα και τρία επίπεδα εξοπλισμού. Η βασική έκδοση είναι εφοδιασμένη με τον τρικύλινδρο 1.0 λίτρων TSI με απόδοση 115 ίππων. Ίδιοι ίπποι και για το βασικό πετρελαιοκινητήρα της γκάμας, του 1.6 TDI. Το κορυφαίο σύνολο βενζίνης είναι ο 1.4 TSI των 150 ίππων ενώ η γκάμα κλείνει με τον δίλιτρο 2.0 TDI με 190 ίππους. Ο τελευταίος αλλά και ο 1.4 TSI μπορούν να συνδυαστούν και με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το μοντέλο, πριν καλά καλά περάσει στις αγορές απέσπασε την υψηλότερη βαθμολογία στα πλαίσια του προγράμματος των πρόσφατων δοκιμών του Euro NCAP. Το πρώτο SUV στην ιστορία της μάρκας αξιολογήθηκε με 5 αστέρια αποδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο ασφάλειας που το διακρίνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα