SOS Τσιρώνη: Προσοχή από τις εταιρείες φυσικού αερίου

SOS από το Ράδιο Πρώτο εξέπεμψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ενέργειας της Ελλάδας, Γιάννης Τσιρώνης ενόψει των σημαντικών αποφάσεων που λαμβάνονται από Κύπρο και Ελλάδα στον τομέα της ενέργειας.

Ο ίδιος επικαλούμενος συγκριτική μελέτη που διενήργησε, ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός χωρών που σύναψαν συμβόλαια με εταιρείες κολοσσούς του τομεά της ενέργειας, και στο τέλος είχαν μηδενικό

όφελος ή και ζημιά παρά τα κοιτάσματα που αξιοποίησαν.

Πρέπει τόνισε να είμαστε προσεκτικοί γιατί στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, όπου έγιναν βιαστικές κινήσεις στον τομέα αυτό με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αστάθεια. Οι δικές μας χώρες πρόσθεσε, είναι παράγοντες σταθερότητας και μπορούν να βοηθήσουν στην αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων, χωρίς να έχουμε τις δυσμενείς επιπτώσεις που είδαμε σε άλλες χώρες της περιοχής.

«Σε γενικές γραμμές προσωπικά είμαι πολύ προσεκτικός όταν μιλάμε για μεγάλες εταιρείες γιατί έχει αποδειχθεί στο παρελθόν ότ,ι πολλές φορές, μεγάλες εταιρείες σε άλλες χώρες έχουν αξιοποιήσει κοιτάσματα και οι χώρες έχουν μηδενικό έως και αρνητικό όφελος η οικονομία τους», προειδοποίησε.

«Καταλαβαίνω ότι οι εταιρείες κάνουν μεγάλες επενδύσεις και πρέπει να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους αλλά πρέπει και οι κυβερνήσεις πρέπει να είναι προσεκτικές γιατί υπάρχουν παραδείγματα χωρών που τα κοιτάσματα τους λεηλατήθηκαν χωρίς οι χώρες να έχουν κανένα όφελος», τόνισε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα