O Υφυπουργός Έρευνας σε συνέδριο του Economist

Η διεύρυνση συνεργασίας μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας Ισραήλ και ΗΠΑ σε ένα ευρύ φάσμα πεδίων όπως η ενέργεια, η καινοτομία, η πράσινη ανάπτυξη και οι επενδύσεις ήταν στο επίκεντρο των συζητήσεων του επιχειρηματικού συνεδρίου του Economist, στη Νέα Υόρκη,

με θέμα «Επενδύοντας για την ειρήνη, τη σταθερότητα και την πλουραλιστική ανάπτυξη».

Ομιλητής μεταξύ άλλων ήταν και ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Κόκκινος ο οποίος σε πάνελ που συμμετείχε για την καινοτομία και την τεχνολογία ανέδειξε τη σημασία των δύο αυτών αλληλένδετων τομέων για την ανάκαμψη της οικονομίας και το όφελος που θα προκύψει από συνεργασίες σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο με χώρες που έχουν κοινό όραμα όπως η Ελλάδα, η Κύπρος, το Ισραήλ και οι ΗΠΑ.

Ο κ. Κόκκινος τόνισε την προσπάθεια διεύρυνσης και ενδυνάμωσης του αναπτυξιακού μοντέλου της Κύπρου, με έμφαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό, την καινοτομία και την εξωστρέφεια. Ο ίδιος πρόσθεσε πως η Πολιτεία έχει δεσμευτεί για τη συνεχή βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος της χώρας, με στόχο την καθιέρωσή της ως κέντρο επιχειρηματικότητας και τεχνολογίας στην περιοχή.

«Επενδύοντας στο ανθρώπινο μας κεφάλαιο, απλοποιώντας διαδικασίες και διευρύνοντας τη διαθεσιμότητα ψηφιακών εργαλείων και υπηρεσιών, κτίζοντας ασφαλείς και σύγχρονες ψηφιακές υποδομές και παρέχοντας κίνητρα σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες, ενισχύουμε τη δυναμική της χώρας μας και τη δυνατότητα της να πρωταγωνιστήσει στην παγκόσμια αλλαγή που συντελείται», είπε ο κ. Κόκκινος.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
O Υφυπουργός Έρευνας, Economist,O yfypourgos erevnas, Economist