Nταβούτογλου: "Παραμύθια της...Πράβντα οι κατηγορίες Ρωσίας"

Παραμύθια όχι της χαλιμάς, αλλά της... «Πράβντας» χαρακτήρισε ο Τούρκος πρωθυπουργός τις κατηγορίες της Ρωσίας ότι η Τουρκία αγοράζει πετρέλαιο από το Ισλαμικό Κράτος.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου είπε ότι κατά την περίοδο του ψυχρού πολέμου ο μηχανισμός της σοβιετικής προπαγάνδας ήταν γνωστός ως «παραμύθια της Πράβντα». «Πρώτα τα κατασκεύαζαν μόνοι τους και μετά τα πίστευαν. Τα σοβιετικά χαρακτηριστικά εμφανίζονται πάλι ένα ένα», είπε ο Νταβούτογλου.

«Καλό θα ήταν να μην δίνει κανείς κύρος σε αυτά τα ψέματα

του μηχανισμού της σοβιετικής προπαγάνδας. Είναι σπατάλη φαιάς ουσίας ακόμη και η συζήτηση για αγορά πετρελαίου από τον ISIS. Δεν είναι δυνατόν να γίνεται λόγος περί μυστικού και βρώμικου πάρε δώσε σε αυτή την περιοχή που τόσα αεροσκάφη (ακόμη και μη επανδρωμένα) πραγματοποιούν τόσες πτήσεις. Η Τουρκία άλλωστε από ηθικής πλευράς δεν θα έκανε κάτι τέτοιο. Ούτε εξάλλου έχουν στοιχεία στα χέρια τους. Αντίθετα υπάρχουν δεκάδες στοιχεία για τις βρώμικες σχέσεις και τις δολοφονίες του ISIS με το καθεστώς της Συρίας. Αυτοί που σήμερα στηρίζουν το καθεστώς της Συρίας στηρίζουν και τον ISIS. Επειδή η κύρια πηγή της εμφάνισης του Ισλαμικού Κράτους είναι το συριακό καθεστώς», είπε ο Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, ο οποίος ταξιδεύει σήμερα στο Αζερμπαϊτζάν για να κάνει επίδειξη ότι ‘υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές...» είπε ότι θα επαναθεωρήσει τις σχέσεις του με το Αζερμπαϊτζάν συζητώντας νέα σχέδια, και προσθέτοντας ότι η συνεργασία της Τουρκίας με το Αζερμπαϊτζάν συνεχίζεται ανεξάρτητα από τη Ρωσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα