Τουρκία: Δεν γεννηθήκαμε με φυσικό αέριο στα χωριά μας

Αρχίζει και πεισμώνει ο Ερντογάν και χθες πέρασε πάλι στην αντεπίθεση λέγοντας ότι σε περίπτωση που οι αντιδράσεις της Ρωσίας συνεχίσουν θα πάρουμε κι εμείς τα δικά μας μέτρα, για να προσθέσει ότι η Άγκυρα αντικρίζει με λύπη τις δυσανάλογες αντιδράσεις της Μόσχας σε ένα θέμα που όλος ο κόσμος αποδέχεται ότι η τουρκική πλευρά έχει δίκιο. Μάλιστα τόνισε ότι οι Τούρκοι πολίτες δεν γεννήθηκαν έχοντας φυσικό αέριο στα χωριά τους και δεν πρόκειται να καταστραφούν από την έλλειψη του ρωσικού αερίου.

Σε δηλώσεις του από το Κατάρ ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι "η Τουρκία δεν έχει

χάσει τις αξίες ηθικής της για να αγοράσει πετρέλαιο από τον ISIS. «Αυτοί που ξεστομίζουν αυτές τις συκοφαντίες είναι υποχρεωμένοι να τις αποδείξουν», είπε, ενώ επανέλαβε ότι αν αποδειχθεί δεν θα μείνει ούτε για ένα λεπτό στη θέση του προέδρου.

Την ίδια ώρα, η ανακοίνωση από το γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ για την αποστολή μαχητικών αεροσκαφών και πολεμικών πλοίων στην Μεσόγειο για την αντιμετώπιση των ρωσικών απειλών, σχολιάζεται στην Τουρκία ότι συνιστά άμεση απάντηση.

Βέβαια όταν ο Στόλτενμπεργκ ρωτήθηκε από τουρκικό κανάλι σχετικά με τις παραβιάσεις της Τουρκίας, στον ελληνικό εναέριο χώρο και την αντίδραση του ΝΑΤΟ, απάντησε: «Αυτό το θέμα είναι εντελώς διαφορετικό από την παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου από την Ρωσία». Η δημοσιογράφος τον ρώτησε μάλιστα αν υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά και ο γ.γ. του ΝΑΤΟ προσπάθησε να το μπαλώσει λέγοντας ότι «οφείλουμε να καταλάβουμε ότι η Τουρκία βρίσκεται σε μια πολύ ιδιαίτερη θέση. Είναι μία χώρα που συνορεύει με τη Συρία και γνωρίζουν τη συνεχή ανάπτυξη των ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή».

Επίσης, ο τουρκικός τύπος ανέφερε χθες ότι Γερμανία και Γαλλία έχουν ζητήσει άδεια χρήσης της αεροπορικής βάσης του Ιντζιρλίκ για τον πόλεμο κατά του ISIS, ενώ ανώνυμες υψηλού επιπέδου πηγές κάνουν λόγο για επικείμενη κοινή αμερικανοτουρκική αεροπορική επιχείρηση στην περιοχή της Jarablus.

Πολεμικά πλοία τριών χωρών πέρασαν το Βόσπορο

3 πολεμικά πλοία της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και του Καναδά πέρασαν ταυτόχρονα το Βόσπορο.

Της Ισπανίας και Πορτογαλίας κατευθύνονται προς Μαύρη θάλασσα, ενώ του Καναδά προς την αντίθετη κατεύθυνση, προς Αιγαίο.

Συνάντηση Λαβρόφ - Τσαβούσογλου

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, δεν αρνήθηκε την πρόταση συνάντησης που του έκανε ο Τούρκος ομόλογός του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Οι δύο ΥΠΕΞ αναμένεται να συναντηθούν στο πλαίσιο της Συνόδου του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, που θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι, στις 3-4 Δεκεμβρίου.

Το ραντεβού καθορίστηκε για σήμερα το απόγευμα στις 16.30.

Keywords
Τυχαία Θέματα