H EY παρουσιάζει το 14ο CFO Management Forum

Την Τρίτη 26 Ιουνίου 2018, πραγματοποιήθηκε το 14ο CFO Management Forum στο Hilton Park στη Λευκωσία. Το φόρουμ συγκέντρωσε οικονομικούς διευθυντές και άλλα βασικά στελέχη των μεγάλων επιχειρήσεων και οργανισμών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.

Η ΕΥ Κύπρου, για άλλη μια χρονιά ήταν ο κύριος

χορηγός αυτής της διοργάνωσης, η οποία παρέχει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, να διευρύνουν τις γνώσεις και το δίκτυό τους, αλλά και να ανταλλάξουν απόψεις, να συζητήσουν και να αναζητήσουν πρακτικές λύσεις στις προκλήσεις του επαγγέλματός τους. Μέσα από τους καταξιωμένους τοπικούς και διεθνής ομιλητές, οι οποίοι ανέλυσαν τις σημαντικότερες εξελίξεις και προκλήσεις που αντιμετωπίζει κλάδος, η εκδήλωση είχε σκοπό να ρίξει φως στον συνεχώς μεταβαλλόμενο και ολοένα δυσκολότερο ρόλο του Οικονομικού Διευθυντή (CFO).

Ο Στέλιος Δημητρίου, Συνέταιρος στην ΕΥ Κύπρου, ο οποίος προέδρευσε του φόρουμ, ανέφερε στην εισαγωγική του ομιλία ότι:

«Ο ρόλος του CFO είναι πλέον πιο σύνθετος και πιο σημαντικός από ποτέ. Ως αποτέλεσμα, οι εμπειρίες, οι δεξιότητες και τα προσόντα που απαιτούνται πλέον για ένα CFO έχουν αυξηθεί και είναι δυσκολότερο να αποκτηθούν. Το συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο της αγοράς που δημιουργεί η ψηφιακή εποχή, η αυξημένη ανάγκη συμμόρφωσης, οι αλλαγές στους κανονισμούς, και τέλος το ρίσκο και η αβεβαιότητα, επηρέασαν άμεσα το ρόλο του CFO, διευρύνοντάς τον από τον αυστηρά ελεγκτικό ρόλο σε ένα πιο πολυδιάστατο και στρατηγικό με έντονη εστίαση στο μέλλον.»

Εκπροσωπώντας την ΕΥ σαν κύριος ομιλητής, ο Tony Klimas, Συνέταιρος και μέλος της ομάδας Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της ΕΥ στις Ηνωμένες Πολιτείες, παρουσίασε το θέμα ‘The CFO Agenda and the new normal’. Ο Tony ηγείται της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής ομάδας της ΕΥ (Global Finance Practice Leader), η οποία εστιάζει στις ανάγκες των οικονομικών διευθυντών και άλλων στελεχών. Με περισσότερα από 20 χρόνια συμβουλευτικής εμπειρίας, είναι ομιλητής και συγγραφέας στους τομείς εξειδίκευσής του που περιλαμβάνουν το αντίκτυπο της ψηφιακής τεχνολογίας στα χρηματοοικονομικά και λογιστικά δρώμενα, τον μεταβαλλόμενο ρόλο του CFO, καθώς και τον μετασχηματιστικό χαρακτήρα νέων λειτουργικών μοντέλων και τεχνολογιών. Στην παρουσίαση του, ο Tony εξήγησε το DNA του CFO καθώς και το πώς ένας CFO υψηλών επιδόσεων μπορεί να συμβάλει στην επίτευξη στρατηγικών στόχων στον οργανισμό του.

Με την ολοκλήρωση του φόρουμ, πραγματοποιήθηκε η τελετή των 2ων Βραβείων CFO, όπου τέσσερα αξιόλογα οικονομικά στελέχη βραβεύτηκαν σε αναγνώριση της συνεισφοράς, των επιτευγμάτων και της επαγγελματικής τους αριστείας στον τομέα της οικονομικής διαχείρισης.

Οι βραβευθέντες ήταν:

Finance &Technology Award: Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης, CFO, American Medical Center - American Heart InstitutePublic Sector CFO Award: Σταύρος Μιχαήλ, Οικονομικός Διευθυντής, Διεύθυνση Κρατικού Προϋπολογισμού, Υπουργείο ΟικονομικώνCorporate Finance - Restructuring and M&As Award: Αχιλλέας Ζαχαρία, Οικονομικός Διευθυντής, Iron Mountain CyprusCFO/ Financial Controller/ Finance Director Award: Ντίνος Σαββίδης, CFO, Petrolina (Holdings) Public Ltd

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με κοκτέιλ και ζωντανή jazz μουσική στο αίθριο του Hilton Park Λευκωσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα