Σκληρό εξώφυλλο του «Der Spiegel» για την κρίση στη Γερμανία: «Ήταν κάποτε μια ισχυρή χώρα»

Η Γερμανία ζει ένα τέλος εποχής σύμφωνα με το περιοδικό «Der Spiegel». Στο τελευταίο του τεύχος ασκεί δριμεία κριτική με αφορμή την πολιτική και την αθλητική κρίση που διανύει η χώρα. Στο πρωτοσέλιδο φιλοξενείται η σημαίας της Γερμανίας, τα χρώματα της οποίας λιώνουν και φιγουράρει ο τίτλος «Es war einmal ein starkes Land», δηλαδή «ήταν κάποτε μία ισχυρή χώρα».

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην Καγκελαρία, λόγω του μεταναστευτικού που δεν αποκλείεται να οδηγήσει και σε κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού και

στον αποκλεισμό της Εθνικής ομάδας της χώρας από τη συνέχεια του Μουντιάλ και μάλιστα με ντροπιαστικό τρόπο (ήττα 2-0 από την Νότια Κορέα). Τα δύο πρόσωπα της τραγωδίας είναι η Άνγκελα Μέρκελ και ο Γιοακίμ Λεβ, ο τεχνικός της Εθνικής. Η πρώτη βρίσκεται στη θέση της Καγκελάριου 13 χρόνια, ενώ ο Ομοσπονδιακός προπονητής 12 χρόνια στον ίδιο πάγκο. Το «Der Spiegel» προσπαθεί να λύσει τον γρίφο των μελλούμενων ζητώντας και από τους δύο να αναρωτηθούν αν έφθασε η ώρα να πουν αντίο.

Keywords
Τυχαία Θέματα