Green Dot Κύπρου συνέλεξε 700 κιλά ανακυκλώσιμων συσκευασιών

Εάν σχηματιζόταν ένας κατάλογος με τους αφανείς ήρωες του φετινού ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ, σίγουρα η Green Dot Κύπρου θα είχε περίοπτη θέση σε αυτόν. Τοποθετώντας 14 κάδους ανακύκλωσης σε διάφορα σημεία της μαραθώνιας διαδρομής 42.195 μέτρων , η Green Dot Κύπρου σε συνεργασία με το φυσικό μεταλλικό νερό ΑΓΡΟΣ συνέλεξε 700 κιλά ανακυκλώσιμων συσκευασιών τα οποία θα κατέληγαν στη φύση.

Πρόκειται κυρίως

για πλαστικά μπουκαλάκια νερού, τα οποία συλλέχθηκαν από τους κάδους του PMD που είχαν τοποθετηθεί στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ, στους οποίους συλλέγονται επίσης μεταλλικές συσκευασίες και συσκευασίες τύπου Tetra Pack. Εκτιμάται ότι το διήμερο 18-19 Μαρτίου και στις έξι διαδρομές της διοργάνωσης, προσφέρθηκαν πέραν των 40.000 μπουκαλιών φυσικού μεταλλικού νερού «ΑΓΡΟΣ».

«Στόχος της Green Dot Κύπρου είναι η εδραίωση της συμμετοχής της στο θεσμό, η ανακύκλωση όσο το δυνατόν περισσότερων συσκευασιών και η ελαχιστοποίηση της απόρριψής τους στο περιβάλλον» σημειώνει ο Σάκης Θεοδοσίου Εμπορικός Διευθυντής της Green Dot Κύπρου και προσθέτει πως «ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ είναι και μια πολύ καλή ευκαιρία προώθησης της κουλτούρας της ανακύκλωσης, αφού η ανακύκλωση και ο αθλητισμός αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια του Ευ Ζην ». «Χαιρόμαστε που σε αυτή τη προσπάθεια έχουμε σταθερό συνεργάτη και ενεργό υποστηρικτή της ανακύκλωσης το φυσικό μεταλλικό νερό ΑΓΡΟΣ».

Ο Υπεύθυνος Ανάπτυξης Εργασιών του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ κ. Αντρέας Σπύρου, τονίζει ότι «η συμβολή της Green Dot Κύπρου ήταν πολύ σημαντική για τη φετινή διοργάνωση και πολύτιμη για το περιβάλλον».

Ο 11ος ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ διεξήχθη το διήμερο 18-19 Μαρτίου με συμμετοχή – ρεκόρ 15.000 δρομέων στις έξι διαδρομές του αγώνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα