Σέντρα στο Ayia Napa Soccer Festival

Με την υποστήριξη της Τράπεζας Κύπρου ως Youth Supporter, 5.000 επίδοξοι ποδοσφαιριστές 6-16 χρόνων, ρίχνονται το Σάββατο, 8 Απριλίου #stiMaxi του 17ου Ayia Napa Soccer Festival. Το πιο παλαιότερο και μεγαλύτερο τουρνουά ακαδημιών της Κύπρου διεξάγεται φέτος 8-12 Απριλίου και εντάσσεται στο πλαίσιο

δράσεων της 42ης Πορείας Χριστοδούλας και των άλλων δραστηριοτήτων ενίσχυσης του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου.

Στο Τουρνουά Αγίας Νάπας λαμβάνουν μέρος 334 ομάδες από Κύπρο, Μεγάλη Βρετανία, Πολωνία, Ρουμανία, Ιορδανία και Λίβανο, ενώ εκτιμάται πως 20.000 κόσμος θα κινηθεί στην Αγία Νάπα τις μέρες της διοργάνωσης. Τους τελικούς, που θα διεξαχθούν τη Μ. Τετάρτη 12 Απριλίου, παρουσιάζει η Τράπεζα Κύπρου. Την ίδια ημέρα θα γίνει στο Κοινοτικό Γήπεδο Αγίας Νάπας φιλικός αγώνας παλαίμαχων ποδοσφαιριστών, προς ενίσχυση της 42ης Πορείας Χριστοδούλας και της μάχης ενάντια στον καρκίνο. Η Cytavision θα μεταδώσει ζωντανά έξι τελικούς καθώς και την τελετή απονομών, σε μια μαραθώνια ζωντανή σύνδεση από τις 14:00 έως τις 19:00. Η διοργάνωση έχει την έγκριση και τελεί υπό την αιγίδα της ΚΟΠ και του Δήμου Αγίας Νάπας. Μεγάλος χορηγός είναι ο ΚΟΤ.

«Σεβασμός και Fair Play»
«Θέλουμε τα παιδιά, από αυτές τις μικρές ηλικίες, να πάρουν τις σωστές βάσεις, ώστε να εξελιχθούν πρώτα απ’ όλα σε καλούς πολίτες κι έπειτα σε αξιόλογους ποδοσφαιριστές. Ως Youth Supporter στο μεγαλύτερο τουρνουά ακαδημιών του τόπου, η Τράπεζα Κύπρου θέλει να συμβάλλει στην ορθή εκμάθηση του ποδοσφαίρου και των κανόνων σωστής συμπεριφοράς εντός και εκτός γηπέδου, αλλά και στην εμπέδωση του σεβασμού στον αντίπαλο και της εφαρμογής του Fair Play» εξηγεί η υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Τράπεζα Κύπρου, κ. Έλλη Ιωαννίδου. «Καθώς το διεθνές Ayia Napa Soccer Festival συμπίπτει με την 42η Πορεία Χριστοδούλας, εντάσσεται και στο πλαίσιο δράσεων ευαισθητοποίησης του κοινού και ενίσχυσης της μάχης ενάντια στον καρκίνο» προσθέτει η κ. Ιωαννίδου.

«Στηρίζουμε τη μάχη…»
«Με ιδιαίτερη χαρά διαπιστώσαμε ότι οι αξίες που θέλει να μεταλαμπαδεύσει η Τράπεζα Κύπρου στη νέα γενιά, ταυτίζονται με τις αξίες που πρεσβεύει το Ayia Napa Soccer Festival, το μεγαλύτερο τουρνουά ακαδημιών στην Κύπρο, αλλά και ένα από τα πιο μεγάλα στην Ευρώπη, το οποίο φέτος φιλοξενεί 19 ομάδες από το εξωτερικό» δηλώνει ο κ. Μάριος Κουδελλής, εκ μέρους του Σωματείου SoccerWorldCyprus που διοργανώνει το τουρνουά και προσθέτει: «θεωρήσαμε καθήκον μας να εντάξουμε τη διοργάνωση στο πλαίσιο δράσεων της 42ης Πορείας Χριστοδούλας και των υπόλοιπων ενεργειών ενίσχυση της μάχης ενάντια στον καρκίνο, την οποία θα στηρίξουμε ποικιλοτρόπως. Παράλληλα καλούμε τον κόσμο που θα βρεθεί στη διοργάνωση να στηρίξει αυτό τον ιερό σκοπό».

Με σύνθημα «Κάνε Εισφορά, Κάνει Διαφορά» η Τράπεζα Κύπρου στηρίζει τη μάχη ενάντια στον καρκίνο. Στη διάρκεια του Ayia Napa Soccer Festival εθελοντές του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου θα βρίσκονται στο χώρο της διοργάνωσης για συλλογή εισφορών, ενώ το κοινό μπορεί να συνδράμει μέσω SMS και του Mobile App Quick Pay. Περισσότερες πληροφορίες στο www.stimaxi.com.cy.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα
Το Σαββατοκύριακο θα διεξαχθούν αγώνες Ομίλων στις ηλικιακές κατηγορίες παιδιών που έχουν γεννηθεί από το 2004 έως και το 2010 και που αποτελούν την πλειοψηφία των συμμετεχόντων στη διοργάνωση. Οι αγώνες Ομίλων στις ηλικίες 2001 – 2003 θα ξεκινήσουν τη Μ. Δευτέρα, παράλληλα με τα νοκ άουτ στις μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες. Για πρώτη φορά στη διοργάνωση υπάρχει και γυναικεία κατηγορία. Για τις ανάγκες του τουρνουά εργάζονται πέραν των 50 εθελοντών, ενώ τους περίπου 800 αγώνες της διοργάνωσης θα διευθύνουν 75 διαιτητές, από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Περισσότερες πληροφορίες, το αγωνιστικό πρόγραμμα καθώς και φωτογραφικό υλικό, στο www.ayianapasoccerfestival.com και στο https://www.facebook.com/AyiaNapaYouthSoccerFestival.

Keywords
Τυχαία Θέματα