Νέο iPhone 8: Τι καθυστερεί την κυκλοφορία του;

Η Apple θα αρχίσει ένα επανασχεδιασμένο iPhone αυτό το φθινόπωρο. Οι τρέχουσες φήμες δείχνουν ότι θα είναι πολύ επιθυμητό, ​λόγω μεγαλύτερης οθόνης στο ίδιο μέγεθος του πλαισίου, γυαλί περίβλημα και ένα νέο είδος 3D κάμερας.

Αλλά υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι το επανασχεδιασμένο iPhone, που συχνά αποκαλείται ως iPhone 8 ή OLED

iPhone, θα μπορούσε να ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο, αλλά καθυστέρησε μέχρι αργότερα το 2017 - ίσως μετά από αρκετές εβδομάδες, σύμφωνα με ένα ερευνητικό σημείωμα του αναλυτή Brian White των Drexel Hamilton, που διανέμει στους πελάτες την Παρασκευή.

Ο White αναφέρει ως πηγή μια επαφή της Ασιατικής αλυσίδας εφοδιασμού της Apple, επιβεβαιώνοντας ότι είναι όλο και πιο «εμφατικό» πως η νέα 3D κάμερα της Apple αντιμετωπίζει προκλήσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε καθυστερήσεις:

«Ωστόσο, η επαφή μας πιστεύει ακράδαντα ότι το 5,8 ιντσών iPhone 8 θα καθυστερήσει για αρκετές εβδομάδες, λόγω προκλήσεων γύρω από την 3D τεχνολογία ανίχνευσης, αλλά και πάλι θα κυκλοφορήσει έγκαιρα για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε για πιθανή καθυστέρηση ενός νέου iPhone, όμως η επαφή μας ήταν τόσο εμφατική σχετικά με την καθυστέρηση, που λαμβάνουμε αυτή την πληροφορία πιο σοβαρά. Δεδομένου ότι είναι μόνο Απρίλης, η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί».

Το ενδεχόμενο που παραθέτει ο White, είναι ότι η Apple θα μπορούσε να ανακοινώσει το επανασχεδιασμένο iPhone τον Σεπτέμβριο, όπως έχει κάνει τα τελευταία χρόνια, αλλά αντί να είναι προς πώληση λίγο μετά την ανακοίνωση, θα είναι διαθέσιμο μόνο για προπαραγγελίες.

Αυτή είναι μια στρατηγική παρουσίασης παρόμοια με το πιο πρόσφατο νέο προϊόν της Apple, τα ασύρματα ακουστικά AirPods, τα οποία ανακοινώθηκαν μαζί με το iPhone 7 τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά δεν ήταν προς πώληση μέχρι τα μέσα του Δεκέμβρη. Ωστόσο, τα AirPods δεν ήταν ούτε διαθέσιμα για προπαραγγελία όταν αποκαλύφθηκαν.

Η 3D κάμερα αναμένεται να είναι κύριο χαρακτηριστικό του επανασχεδιασμένου iPhone, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει μαζί με άλλα δύο νέα μοντέλα παρόμοια με το σημερινό iPhone 7 και το iPhone 7 Plus. Η έρευνα του Drexel υποδηλώνει ότι τα μισά iPhones που αναμένεται να κατασκευάσει η Apple θα είναι όλα νέα, επανασχεδιασμένα μοντέλα.

Η 3D κάμερα είναι κρίσιμη για τη φιλοδοξία της Apple προς την επαυξημένη πραγματικότητα, μια νέα τεχνολογία που συνδυάζει τον πραγματικό κόσμο με γραφικά του υπολογιστή, κάτι που ο CEO της Apple Tim Cook λατρεύει να συζήτα στο δημόσιο. Ο White προτείνει, επίσης, ότι η 3D κάμερα θα μπορούσε να έχει μια λειτουργία αναγνώρισης προσώπου που δεν θα ξεγελιέται από καμία φωτογραφία, όπως το «bug» που επηρεάζει το νέο Galaxy S8 της Samsung.

Πηγή: Business Insider

Keywords
Τυχαία Θέματα