Προώθηση επενδυτικού προγράμματος €1 δισ για Ελλάδα

Η ΕΕ θα πρέπει να εξετάσει την προώθηση ενός ειδικού επενδυτικού προγράμματος ύψους €1 δισεκατομμυρίου, προκειμένου να τονώσει την ανάπτυξη στην Ελλάδα, δήλωσε ο Αυστριακός Υπουργός Οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα στην «Der Standard».

Όπως ανέφερε ο κ. Σέλινγκ, η Ελλάδα θα μπορούσε να επανακτήσει πρόσβαση στις αγορές αν καταφέρει να διασφαλίσει μια βιώσιμη ανάπτυξη

σε μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Είναι σημαντικό να βοηθήσουμε τη χώρα να συμμετέχει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης στην ευρωζώνη, πρόσθεσε.

«Πρέπει να εξετάσεις το κατά πόσον θα ξεκινήσεις ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) ή ίσως μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ), έτσι ώστε να αποκτήσεις μια επιπρόσθετη ώθηση για την ελληνική οικονομία», δήλωσε ο Σέλινγκ και πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα αυτό θα μπορούσε να ανέλθει στην κλίμακα του €1 δισ.

Ο Σέλινγκ, ο οποίος παρουσιάζεται ως ένας από τους πιθανούς διαδόχους του Γερούν Ντάισελμπλουμ στην προεδρία του Eurogroup, ανέφερε ότι ένα από τα έργα που θα μπορούσε να χρηματοδοτηθούν είναι η επένδυση στην ανανεώσιμη ενέργεια, προκειμένου να μειωθεί η εξάρτηση της Ελλάδας από τις εισαγωγές καυσίμων για παραγωγή ενέργειας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα