Emirates: Απευθείας πτήσεις για Ντουμπάι-Ώκλαντ απο Μάρτιο

Η Emirates ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την πρώτη απευθείας πτήση της από το Ντουμπάι προς το Ώκλαντ, την 1η Μαρτίου 2016 φέρνοντας πολλούς από τoυς 38 ευρωπαϊκούς προορισμούς και τις πόλεις σε απόσταση μιας στάσης από τη Νέα Ζηλανδία με απευθείας συνδέσεις στο Ντουμπάι.

Η νέα υπηρεσία θα είναι επιπλέον από τις βραβευμένες υπάρχουσες πτήσεις

της αεροπορικής εταιρείας, πράγμα που σημαίνει ότι η Emirates θα έχει τότε πέντε καθημερινές πτήσεις στη Νέα Ζηλανδία - τρεις υπηρεσίες με το διώροφο A380 στο Ώκλαντ μέσω της Αυστραλίας, μια καθημερινή υπηρεσία στο Christchurch με ένα Boeing 777-300ER, και τη νέα απευθείας υπηρεσία που θα εκτελείται με ένα Boeing 777-200LR.

Η νέα υπηρεσία θα φέρει τη Νέα Ζηλανδία πολύ πιο κοντά από ότι σήμερα, με εκτιμώμενο χρόνο πτήσης λίγο πιο κάτω από 16 ώρες από το Ντουμπάι στη Νέα Ζηλανδία και 17 ώρες, 15 λεπτά προς την άλλη κατεύθυνση, μειώνοντας τους χρόνους ταξιδιού από σχεδόν τρεις ώρες σε κάθε κατεύθυνση.

«Με μόλις μία στάση για την πτήση μακρινής απόστασης στη Νέα Ζηλανδία το ταξίδι θα γίνει πιο γρήγορο και άνετο. Αυτό θα είναι ένα όφελος για πολλούς επιχειρηματίες, τουρίστες, εκπατρισμένους Νεοζηλανδούς και για άλλους ταξιδιώτες στην Ευρώπη, μέρη της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής», δήλωσε η Αυτού Υψηλότητά του Σεΐχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Emirates Airline και του Ομίλου.

«Οι τουρίστες, κυρίως, θα έχουν τώρα περισσότερες επιλογές – να ταξιδεύουν προς Ώκλαντ με μια στάση στην Αυστραλία σε μία από τις τρεις ημερήσιες Α380 υπηρεσίες μας, να ταξιδεύουν απευθείας στο Ώκλαντ, ή να πετάξουν προς το Νότιο Νησί στην καθημερινή υπηρεσία μας για Christchurch. Η Νέα Ζηλανδία φιλοξενεί σήμερα περίπου τρία εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο και θέλουμε να διαδραματίσουμε και εμείς τον ρόλο μας στην εξυπηρέτηση αυτής της ροής και στην αύξηση αυτού του αριθμού πέρα από τις τρέχουσες προσδοκίες.

«Το να εκτελούμε ένα απευθείας δρομολόγιο μεταξύ Ντουμπάι και Ώκλαντ ήταν στα σχέδια μας για αρκετό χρονικό διάστημα, και εξαρτιόταν από τη διαθεσιμότητα των κατάλληλων αεροσκαφών καθώς επεκτείναμε με γοργούς ρυθμούς το παγκόσμιο δίκτυο των προορισμών, τη συχνότητα των πτήσεων και τη χωρητικότητα των υφιστάμενων δρομολογιών. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μπορούμε να βάλουμε τώρα αυτό το συναρπαστικό σχέδιο σε δράση

Η Αυτού Υψηλότητά του Σεΐχης Ahmed δήλωσε ότι μια δυναμική ανάπτυξη του στόλου και ανανέωση του προγράμματος που αναπτύσσουν με ταχείς ρυθμούς τόσο τους A380 όσο και τους Boeing 777 αριθμούς της σήμαινε ότι το σωστό είδος του αεροσκάφους για τις υπερ μακρινές απευθείας πτήσεις από το Ντουμπάι ήταν πλέον διαθέσιμο.

«Η Emirates άρχισε να λειτουργεί στη Νέα Ζηλανδία με μια διπλή καθημερινή υπηρεσία για Ώκλαντ τον Αύγουστο 2003, προσθέτοντας μια τρίτη καθημερινή υπηρεσία για Ώκλαντ λίγους μήνες αργότερα, και στη συνέχεια, παρείχε μια καθημερινή υπηρεσία για Christchurch το 2004. Σταδιακά, από το 2009 και μετά, αναβαθμίσαμε τις υπηρεσίες Ώκλαντ με τα αεροσκάφη Α380 ναυαρχίδα μας και αυτά πετούν μέσω του Σίδνεϊ, της Μελβούρνης και του Μπρισμπέιν αντίστοιχα στο Ντουμπάι και πέρα, και πάλι πίσω.

«Το Ώκλαντ, ως η κύρια πύλη, είναι τώρα μια ακμάζουσα και ελκυστική πόλη των 1,5 εκατομμυρίων και, μαζί με την τουριστική και την επιχειρησιακή κυκλοφορία, είμαστε σίγουροι ότι θα διατηρήσει εύκολα την εισαγωγή της επιπλέον πτήσης.»

Με την εισαγωγή της απευθείας υπηρεσίας, η Emirates θα πετάει τότε πάνω από 2.000 θέσεις ημερησίως προς κάθε κατεύθυνση στις υπηρεσίες της Νέας Ζηλανδίας.

Το αεροσκάφος Boeing 777-200LR που θα εκτελεί το νέο, απευθείας δρομολόγιο είναι ειδικά κατασκευασμένο για πτήσεις μακρινών αποστάσεων, που μεταφέρουν έως και 266 επιβάτες. Όπως και σε άλλες πτήσεις της Νέας Ζηλανδίας της Emirates, το αεροσκάφος θα προσφέρει τρεις κατηγορίες καμπίνας: οκτώ σουίτες στην Πρώτη Θέση, 42 πλήρως ανακλινόμενα καθίσματα στην Business Class και 216 άνετα καθίσματα στην Οικονομική Θέση.

Οι πτήσεις θα διαθέτουν τα γκουρμέ γεύματα και εκλεκτά κρασιά της Emirates, καθώς και περισσότερα από 2.000 κανάλια ψυχαγωγίας και πληροφοριών θα είναι διαθέσιμα στις μεγάλες ατομικές οθόνες. Οι επιβάτες θα έχουν το συνήθες γενναιόδωρο επιτρεπόμενο βάρος αποσκευών της αεροπορικής εταιρείας – 30 κιλών για την Οικονομική Θέση, 40 κιλών για τη Business Class και 50 κιλών για την Πρώτη Θέση.

Οι εξαγωγείς της Νέας Ζηλανδίας θα επωφεληθούν επίσης από τη νέα υπηρεσία, καθώς θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μεγαλύτερη χωρητικότητα μέσω του Ντουμπάι, ένα από τα σημαντικότερα κέντρα φορτωτικής του κόσμου, ιδιαίτερα πλεονεκτικό με ευπαθή προϊόντα για αγορές στις περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Η Νέα Ζηλανδία είναι γνωστή για την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της, που συμπεριλαμβάνουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Λειτουργώντας ανατολικά ως πτήση EK 448, η υπηρεσία θα αναχωρεί από το Ντουμπάι στις 10:05 π.μ. και θα φτάνει στο Ώκλαντ την επομένη στις 11:00 π.μ. (τοπική θερινή ώρα). Προς την ανατολή η νέα πτήση θα προσφέρει άμεσες συνδέσεις στο Ντουμπάι από 24 προορισμούς της Emirates στην Ευρώπη. Κατά την άφιξή τους στο Ώκλαντ, οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν με μια σειρά από άλλα σημεία στις εσωτερικές πτήσεις του συνεργάτη κοινού κωδικού, Jetstar.

Λειτουργώντας δυτικά ως πτήση EK 449, το απευθείας δρομολόγιο θα αναχωρεί από το Ώκλαντ κάθε βράδυ (τοπική ώρα) στις 9:30 μ.μ, με άφιξη στο Ντουμπάι το επόμενο πρωί στις 5:45 π.μ. (τοπική ώρα), και θα συνδέεται με πτήσεις της Emirates σε 38 ευρωπαϊκούς προορισμούς, καθώς και σε άλλους προορισμούς στην Ινδία, στην Αφρική και στη Μέση Ανατολή.

Οι ταξιδιώτες που έχουν ήδη κάνει κράτηση στις υφιστάμενες υπηρεσίες για Ντουμπάι και πέρα ​​θα είναι σε θέση να αλλάξουν στη νέα υπηρεσία χωρίς πρόσθετα τέλη (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των θέσεων).

Λεζάντα Φωτογραφίας: Η απευθείας υπηρεσία στο Ώκλαντ θα εκτελείτε με ένα αεροσκάφος Boeing 777-200LR

Keywords
Τυχαία Θέματα