EY χορηγός για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας για το 2018

Η επιτάχυνση προς την ισότητα των δύο φύλων, τόσο στην EY όσο και στον επιχειρηματικό κόσμο γενικότερα, δεν είναι απλά ζήτημα δικαιοσύνης αλλά και οικονομικής ζωτικότητας, αφού είναι απαραίτητη ώστε ο κόσμος να λειτουργεί καλύτερα. Με τα ευρήματα του World Economic Forum 2017 Global Gender Gap Report να υποδηλώνουν ότι μας απομένουν περισσότερα από 200 χρόνια μέχρι την επίτευξη

της ισότητας των φύλων, αυτή είναι η καταλληλότερη στιγμή να κινητοποιηθούμε για τα ίσα δικαιώματα των γυναικών και να προωθήσουμε την εξέλιξη.

Τώρα είναι η στιγμή να δραστηριοποιηθούμε και να θέσουμε την ισότητα των δύο φύλων ως προτεραιότητα. Η EY, για ακόμη μια χρονιά είναι περήφανος συνεργάτης του International Women’s Day (IWD) για το 2018, με την καμπάνια #PressforProgress. Στο πλαίσιο της εκστρατείας αυτής, η EY καλεί και άλλους οργανισμούς να επιταχύνουν τις προσπάθειές τους και να δεσμευτούν στην πρωτοβουλία αυτή με στόχο την εξέλιξη των γυναικών στο εργασιακό περιβάλλον. Μαζί, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια αδιάσπαστη κληρονομιά ανάπτυξης και ευημερίας, καθώς και ανθεκτικότερες κοινωνίες ανά το παγκόσμιο. Παρόλο που η ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών δεν μπορεί να επιτευχθεί από την μια μέρα στην άλλη, οι γυναίκες επιτυγχάνουν καθημερινά σταθερή πρόοδο. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, υπάρχει μια έντονη ανάγκη για εξέλιξη προς την ισότητα των φύλων. Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας δεν αφορά μια χώρα, μια ομάδα ή ένα συγκεκριμένο οργανισμό αλλά ανήκει συλλογικά σε όλους, όπου κι αν βρίσκονται και όλοι πρέπει να επιμείνουμε για να επιτευχθεί η αλλαγή.

Ο Αντρέας Αβρααμίδης, Επικεφαλής Ανθρωπίνου Δυναμικού της EY Κύπρου, ανέφερε:

«Η EY είναι ο παγκόσμιος χορηγός για την Ημέρα της Γυναίκας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Αυτό μας βοηθά να συνεχίσουμε να καθοδηγούμε και να επηρεάζουμε τον τρόπο με τον οποίο οι οργανισμοί αναγνωρίζουν και προωθούν τις γυναίκες. Προσωπικά, θα ήθελα να εκφράσω την υποστήριξη μου προς την ισότητα των φύλων και τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου όλοι οι άνθρωποι έχουν τις ίδιες ευκαιρίες για να προβάλλουν τις ικανότητες τους και να επιτύχουν τους στόχους τους.»

Στην EY Κύπρου, αναγνωρίζουμε και επιβραβεύουμε όλες τις γυναίκες που έχουν συμβάλει στην κοινωνία με το ταλέντο, την επιμονή τους και τη διαχρονική τους σοφία. Αναγνωρίζουμε επίσης, την υποστήριξη και τη συμβολή των 174 γυναικών συναδέλφων (περίπου το 55% του προσωπικού μας) στην επιτυχία της εταιρίας μας. Στις 8 Μαρτίου, γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας βγάζοντας για μια ομαδική φωτογραφία μπροστά από τα γραφεία μας στη Λευκωσία και στη Λεμεσό, πιέζοντας τα χέρια στον αέρα, συμβολίζοντας έτσι την προώθηση για αλλαγή. Ακολούθως, όλες οι γυναίκες έλαβαν συμβολικό δώρο της Europa Donna.

Ο Σταύρος Παντζαρής, Διευθύνων Σύμβουλος της EY Κύπρου, σημείωσε:

«Οι εταιρείες που υποστηρίζουν και προωθούν τις γυναίκες σε ηγετικούς ρόλους αναπτύσσουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, όπως πιο ενεργό και πιστό προσωπικό, δυνατότερη εταιρική κουλτούρα και καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα. Γι’ αυτό το λόγο, είναι εξαιρετικά σημαντικό να υιοθετήσουμε όλοι αυτή την αντίληψη. Ατομικά είμαστε απλά μια σταγόνα, όλοι μαζί όμως είμαστε ολόκληρος ωκεανός. Ας συνεργαστούμε λοιπόν για να επισπεύσουμε την ισότητα μεταξύ των φύλων, έτσι ώστε η συλλογική μας προσπάθεια να προωθήσει την ισότητα διεθνώς.»

Keywords
Τυχαία Θέματα