Drones της Χεζμπολάχ σε ισραηλινή εξέδρα αερίου σε αμφισβητούμενα ύδατα

Η Χεζμπολάχ του Λιβάνου ανακοίνωσε το Σάββατο ότι έστειλε τρία άοπλα μη επανδρωμένα αεροσκάφη προς μια ισραηλινή εξέδρα φυσικού αερίου στη Μεσόγειο, την οποία ο ισραηλινός στρατός είπε ότι αναχαίτισε.

Η υποστηριζόμενη από το Ιράν σιιτική ένοπλη ομάδα είπε ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που κατευθύνθηκαν προς το κοίτασμα φυσικού αερίου Karish, στα ύδατα που διεκδικούν και οι δύο χώρες, ήταν σε αποστολή αναγνώρισης. «Το μήνυμα παραδόθηκε», ανέφερε.

Δεν υπήρξε άμεση απάντηση από τις λιβανικές

αρχές στο περιστατικό, το οποίο ήρθε εν μέσω εντάσεων σχετικά με την τοποθεσία του ισραηλινού γεωτρύπανου και μακροχρόνιων αλλά μέχρι στιγμής άκαρπες με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ προσπαθειών για συμφωνία για θαλάσσια σύνορα.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντζ είπε ότι η Χεζμπολάχ «αποτρέπει το κράτος του Λιβάνου να καταλήξει σε συμφωνία σχετικά με τα θαλάσσια σύνορα, τα οποία είναι κρίσιμα για την οικονομία και την ευημερία του λιβανικού έθνους».

Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι οι δυνάμεις του αναχαίτησαν «τρία εχθρικά UAV που πλησίασαν τον εναέριο χώρο πάνω από τα οικονομικά ύδατα του Ισραήλ».

Ισραηλινή πηγή ασφαλείας είπε επίσης ότι τα drones ήταν άοπλα. Οι αναχαιτίσεις του Σαββάτου ήταν η πρώτη φορά που ένα σύστημα αεράμυνας τοποθετημένο σε πλοίο του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού κατέρριψε έναν εισερχόμενο στόχο, δήλωσε ο στρατός.

Keywords
Τυχαία Θέματα