Χάθηκε Κύπριος σε δύσβατη περιοχή της Αυστραλίας- «Είναι τραγωδία» (pics)

Ακόμη δεν βρέθηκε ο 70χρονος Κύπριος, Chris Pittas, ο οποίος χάθηκε στην ορεινή περιοχή Mount Hotham στις 13 Μαΐου, αναφέρει ο Νέος Κόσμος. Ωστόσο, οι έρευνες συνεχίζονται από τις ομάδες διάσωσης όταν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες καθώς στην περιοχή υπάρχουν ισχυρές χιονοπτώσεις.

Ο επιθεωρητής Doug Incoll, του Αστυνομικού Τμήματος Bright, που ήταν από τους πρώτους που συμμετείχε στην επιτόπια έρευνα όταν δηλώθηκε η εξαφάνιση του κ. Πίττα, ανέφερε ότι αν

και δεν μπορούν να κάνουν κάτι επιπλέον, οι έρευνες θα συνεχιστούν όσο το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.

«Είναι τραγωδία για την οικογένειά του, την ελληνική παροικία, για όλους. Πρέπει να θυμόμαστε ότι, δυστυχώς, το κακό δεν αργεί να συμβεί. Ήμουν εκεί από την αρχή της έρευνας και δεν αμφιβάλλω ότι εκείνος βρίσκεται ακόμη εκεί» δήλωσε ο επικεφαλής αστυνόμος στον «Νέο Κόσμο».

Η τελευταία φορά που εθεάθη ο κ. Πίττας ήταν από κάποιον που περπατούσε στο Muster Drive του Dinner Plain στην περιοχή Mount Hotham, όπου κοιτούσε για emus.

«Του άρεσε η περιπέτεια και η φύση, είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη χλωρίδα και την πανίδα. Φορούσε αθλητικά παπούτσια, τζιν παντελόνι και αθλητική ζακέτα με κουκούλα. Θεωρώ ότι θα μπερδεύτηκε καθώς δεν είχε ξαναβρεθεί στην περιοχή, ήταν λίγο πριν νυχτώσει και, προφανώς, έχασε τον προσανατολισμό του» ανέφερε ο επικεφαλής της Aστυνομίας και σχολίασε ότι η περιοχή στην οποία χάθηκε ο κ. Πίττας είναι δύσβατη και δασώδης. Ο άτυχος άνδρας δεν ήταν προετοιμασμένος και δεν γνώριζε πόσο γρήγορα αλλάζουν οι καιρικές συνθήκες σε περιοχές με υψηλό υψόμετρο. Όταν οι άνθρωποι χάνονται, αντί να μείνουν σε ένα σημείο, αρχίζουν να περπατάνε προς τα κάτω και, προφανώς, ο κ. Πίττας βγήκε από το μονοπάτι του καθώς άρχισε να λιγοστεύει το φως της ημέρας» είπε ο επικεφαλής της αστυνομίας.

Τις περασμένες επτά ημέρες, περίπου 500 άτομα συμμετείχαν στις έρευνες εντοπισμού του και κάλυψαν μια περιοχή 2.700 χιλιομέτρων με τα πόδια. Οι ειδικές δυνάμεις διάσωσης ανέλαβαν τις δύσβατες περιοχές, ενώ καθημερινοί άνθρωποι τις πιο ομαλές. Αστυνομικοί από όλη τη Βικτώρια συμμετείχαν με ελικόπτερα και drones, μηχανές, αλλά και έφιπποι.

«Δείτε την πρόγνωση του καιρού πριν βγείτε» συμβουλεύει ο επικεφαλής της Αστυνομίας «να είστε κατάλληλα ντυμένοι, να έχετε GPS, πυξίδα και χάρτη της περιοχής. Επίσης, μία σφυρίχτρα και κινητό τηλέφωνο (ακόμη και αν δεν έχει σήμα, μπορούν να σας εντοπίσουν) καθώς και ένα βασικό φαρμακείο. Πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για όλα. Ακόμη, πείτε στην οικογένειά σας πού πάτε, συμπληρώστε τα στοιχεία της διαδρομής στο βιβλίο Trip Intention και αν χαθείτε μείνετε σε εκείνο το σημείο και περιμένετε την ομάδα διάσωσης».

«Τα παραπάνω μέτρα είναι πάντα απαραίτητα» υπογραμμίζει ο επικεφαλής αστυνομικός «και ειδικά σε περιόδους, όπως τώρα, με έντονα καιρικά φαινόμενα» τονίζει.

Τέλος, απέκλεισε τις εικασίες των μέσων ενημέρωσης ότι η εξαφάνισή του μπορεί να σχετίζεται με την εξαφάνιση ακόμη τεσσάρων ατόμων, πέρυσι, στην ευρύτερη περιοχή 60 χιλιομέτρων που περιλαμβάνει το Mount Hotham, Mount Buller, Mount Stirling και Wonnangatta Valley. Τα υπολείμματα δύο αγνοουμένων από τον Μάρτιο του 2020 βρέθηκαν το Νοέμβριο του 2021 στη δασώδη περιοχή κοντά στο Dargo.

Διαβάστε επίσης: Στη δημοσιότητα βίντεο Αστυνομικών που πυροβόλησαν Αφρομερικανό στο Οχάιο(vid)

Keywords
Τυχαία Θέματα