Aιφνιδιαστική έρευνα απο ΓΕ του Παναμά στο Μοssack Fonseca

Ο γενικός εισαγγελέας διενήργησε αιφνιδιαστική έρευνα αργά χθες στα γραφεία της δικηγορικής εταιρείας Mossack Fonseca στην Πόλη του Παναμά, είπαν σε δήλωσή τους οι Aρχές.

Η εταιρεία, που εδρεύει στον Παναμά, βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου των "εγγράφων του Παναμά" (Panama Papers), το οποίο έχει φέρει σε δύσκολη θέση αρκετούς ηγέτες κρατών στον κόσμο και έχει ρίξει φως στον σκοτεινό κόσμο των υπεράκτιων εταιρειών.

Κυπριακό

ενδιαφέρον αποκτά το σκάνδαλο που αποκάλυψαν τα Panama Papers. Η Κύπρος βρίσκεται ανάμεσα στις 10 πιό ενεργές χώρες που διαμεσολαβούν στη φοροδιαφυγή, ενώ είναι ανάμεσα στις χώρες που χρησιμοποιει η δικηγορική εταιρία Mossack Fonseca, ως φορολογικό παράδεισο. Στην Κύπρο, εμπλέκονται στο σκάνδαλο 3636 εταιρείες, 109 πελάτες,142 τελικοί δικαιούχοι και 2011 μετόχοι.

Τα έγγραφα της δικηγορικής εταιρείας, φέρνουν στο φως "διαδρομές" του μαύρου χρήματος, τους παγκόσμιους φορολογικούς παραδείσους και την επιστράτευση offshore εταιριών για την μεταφορά αδήλωτου πλούτου. Η μαζική διαρροή εκθέτει τουλάχιστον 12 νυν και πρώην ηγέτες κρατών του κόσμου, 140 πολιτικούς και υψηλόβαθμους αξιωματούχους χωρών, αλλά και πλήθος επιχειρηματιών, διασημοτήτων ακόμη και ιδρυμάτων και εταιρειών.

Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα