Ρεάλ Μ. και Μάν. Σίτι στα ημιτελικά

Νίκησαν εντός έδρας τη Βόλφσμπουργκ με 3-0 και την Παρί .Σ.Ζ. με 1-0 αντίστοιχα
Ο «βασιλιάς» της Μαδρίτης οδήγησε τη «βασίλισσα» στους «4» του Champions League. Με χατ-τρικ του σύγχρονου «Θεού» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, του Κριστιάνο Ρονάλντο, η Ρεάλ νίκησε 3-0 τη Βόλφσμπουργκ, ανέτρεψε το εις βάρος της 2-0 και συνεχίζει την πορεία της στα ημιτελικά.

Το πολύ σημαντικό προβάδισμα που είχε αποκτήσει η Βόλφσμπουργκ εξανεμίστηκε πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο και, μάλιστα, με τρόπο

εμφατικό. Μέσα σε 87 δευτερόλεπτα ο Κριστιάνο Ρονάλντο πέτυχε δύο γκολ, στο 15΄ με προβολή από παράλληλη μπαλιά του Καρβαχάλ και στο 17΄ με κεφαλιά από κόρνερ του Κρόος. Η Ρεάλ είχε φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της και μπορούσε να το διαχειριστεί με πολύ μικρότερο άγχος.

Στο 66΄ στάθηκε άτυχη καθώς η κεφαλιά του Σέρχιο Ράμος βρήκε το δοκάρι και στη συνέχεια κύλησε πάνω στη γραμμή, για να καταλήξει στα χέρια του Μπενάλιο. Έντεκα λεπτά αργότερα (77΄) ο Ρονάλντο με απευθείας φάουλ πέρασε την μπάλα μέσα από το τείχος της Βόλφσμπουργκ και έγραψε το 3-0. Χατ-τρικ για τον Πορτογάλο σούπερ σταρ που έφτασε τα 93 γκολ στο Champions League και 16 φέτος, ένα λιγότερο από το ρεκόρ των περισσοτέρων σε μια σεζόν, που κατέχει ο ίδιος από το 2014.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Μάντσεστερ Σίτι εξασφάλισε το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά του Champions League. Η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι, μετά το 2-2 στο Παρίσι, επικράτησε 1-0 της Παρί Σεν Ζερμέν στην αποψινή ρεβάνς των προημιτελικών στο «Έτιχαντ» και πήρε πανηγυρική πρόκριση για την τετράδα της διοργάνωσης.

Το «χρυσό» γκολ των γηπεδούχων πέτυχε ο Κέβιν ντε Μπράιν στο 76΄ από μπαλιά του Φερνάντο. Νωρίτερα στο πρώτο μέρος οι «πολίτες» έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία για να κάνουν πιο απλά τα πράγματα. Στο 29΄ ο Αγουέρο ανατράπηκε στην περιοχή από τον Τραπ και ο Καρμπάγιο υπέδειξε αμέσως την «άσπρη βούλα». Ο Αργεντινός, όμως, ήταν άστοχος, αλλά ευτυχώς για τον ίδιο και την ομάδα του η φάση αυτή δεν αποδείχθηκε καθοριστική στην εξέλιξη της αναμέτρησης.
Ισπανικός «εμφύλιος»

Ολοκληρώνονται σήμερα οι ρεβάνς για τα προημιτελικά του Champions League και όλα τα βλέμματα στρέφονται σε Λισαβόνα και Μαδρίτη. Στην Πορτογαλία η Μπενφίκα των Μήτρογλου και Σάμαρη ονειρεύονται τη μεγάλη ανατροπή και τον αποκλεισμό της Μπάγερν Μονάχου. Η ομάδα της Λισαβόνας θέλει ν' ανατρέψει την ήττα με 1-0 του πρώτου αγώνα στη Βαυαρία, αλλά η αποστολή της, βέβαια, μόνο εύκολη δεν θα είναι, κόντρα στους πρωταθλητές Γερμανίας, που έχουν ως στόχο την κατάκτηση του τροπαίου.

Την κατάκτηση του τροπαίου έχει στόχο και η Μπαρσελόνα, η οποία καλείται να σταθεί όρθια στο «Βιθέντε Καλντερόν» και να υπερασπιστεί τη νίκη με 2-1 στο πρώτο παιχνίδι στο «Καμπ Νου», κόντρα στην παθιασμένη Ατλέτικο του Ντιέγκο Σιμεόνε. Συνοπτικά το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα στις αναμετρήσεις για τα προημιτελικά του Champions League, με ώρα έναρξης στις 21:45:

Μπενφίκα - Μπάγερν Μ. (0-1)
Ατλέτικο Μ.- Μπαρσελόνα (1-2)

Keywords
Τυχαία Θέματα