MAX EASTLEY Live Performance & Talk

10:00 1/10/2014 - Πηγή: PC Nea
Το Space Under (Κέντρο Έρευνας Αρχιτεκτονικής και νέων τεχνολογιών) σε συνεργασία με το ΚΣΥΜΕ (Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας) φέρνουν στην Αθήνα τον παγκοσμίως αναγνωρισμένο μουσικό και καλλιτέχνη από την Βρετανία MAX EASTLEY. Ο Eastley θα πραγματοποιήσει μια συναυλία την οποία θα ακολουθήσει και ομιλία του την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014.

O Max Eastley, είναι εικαστικός καλλιτέχνης, καλλιτέχνης του ήχου, μουσικός και συνθέτης.
Πρόκειται για ένα διεθνώς αναγνωρισμένο καλλιτέχνη που συνδυάζει την κινητική γλυπτική και τον ήχο σε μια μοναδική μορφή τέχνης. Τα γλυπτά του κινούνται μεταξύ των συνόρων του φυσικού περιβάλλοντος και της ανθρώπινης παρέμβασης και χρησιμοποιούν τις κινητήριες δυνάμεις της ηλεκτρικής και της αιολικής ενέργειας, του νερού και του πάγου. Το βιογραφικό του αριθμεί μια αξιόλογη σειρά εκθέσεων διεθνούς απήχησης. Ο Eastley παίζει ένα όργανο που έχει συλλάβει και δημιουργήσει ο ίδιος και το έχει ονομάσει The Arc. Οι δισκογραφικές του δουλειές είναι παγκοσμίως γνωστές.

Ο Eastley έχει συνεργαστεί με πολλούς διαφορετικούς καλλιτέχνες και μουσικούς σε παραστάσεις, εγκαταστάσεις και ηχογραφήσεις όπως οι παρακάτω: Brian Eno, David Toop, Paul Burwell, Victor gama, Hugh Davies, Steve Beresford, Peter Greenaway, Dave Hunt, David Buckland, Evan Parker, Peter Cusak, Spaceheads. Το 2001-2002, ο Eastley ήταν επισκέπτης ερευνητής στο Πανεπιστήμιο John Moores του Λίβερπουλ και σήμερα (2010 και μετά) είναι ερευνητής AHRC στο Oxford

Brookes University όπου έρευνα τα αιολικά φαινόμενα. Από το 1989,ο Eastley βραβεύτηκε στο 'Learning Spaces Category' για τη δουλειά του στο City European Communities Architectural Ideas Competition (University College Dublin).

Είσοδος: 10ευρώ, (φοιτητές 7) – Προπώληση καθημερινά 10.00 – 18.00 στα γραφεία του Space Under
Χώρος: Space Under, (Ναυάρχου) Νοταρά 49, Εξάρχεια, Ισόγειο
Ημερομηνία: 03/10/2014
Ώρα: 20:00

Επικοινωνία: [email protected]

link: http://www.spaceunder.com/education/max-eastley/ & http://ksyme.weebly.com/2014.html
Keywords
Τυχαία Θέματα