Το Τελ Αβίβ επιμένει στα αεροσκάφη F-35

Το Ισραήλ θα πρέπει να παραλάβει τα πρώτα πολεμικά του αεροσκάφη F-35, που θεωρούνται ως "προπύργιο" εναντίον του εχθρού του Ιράν, από τις ΗΠΑ το 2018, λόγω καθυστερήσεων στην παραγωγή, γράφει η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.

Όμως, η ίδια πηγή αναφέρει ότι το Ισραήλ είναι απίθανο να αγοράσει αεροσκάφη από ανταγωνιστή αμερικανό κατασκευαστή για να καλύψει το κενό.

Το Ισραήλ αγόρασε περίπου 20 "αόρατα" για τα ραντάρ αεροσκάφη F-35
της Lockheed Martin Corp, μαζί με τον σχετικό εξοπλισμό, στην τιμή των 2,75 δισεκατομμυρίων δολαρίων το περασμένο έτος, λέγοντας ότι η παράδοση τους θα ξεκινήσει το 2016 ή 2017.

Ο προγραμματισμός και οι μεταβολές στον προϋπολογισμό ενδέχεται να προκάλεσαν την αναβολή της παράδοσης κατά ένα έτος, προσθέτει η Χααρέτζ, η οποία επικαλείται τον Εχούντ Σάνι, γενικό διευθυντή του Υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ, απορρίπτει την αναβολή.

"Δεν είμαι νευρικός για αυτό", δήλωσε ο Σάνι, προσθέτοντας ότι το βλέπει ως ένα ευεργέτημα για το Ισραήλ για να ενσωματώσει δικά του προϊόντα ηλεκτρονικού πολέμου, επικοινωνιών και άλλων συστημάτων υψηλής τεχνολογίας στο F-35, το οποίο είναι επίσης γνωστό ως Joint Strike Fighter.

"Αυτό μπορεί να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά μας. Τάσσομαι υπέρ ενός αεροσκάφους με όσο το δυνατόν περισσότερα συστήματα κατασκευασμένα από το Ισραήλ", δήλωσε.
Keywords
Τυχαία Θέματα