Ο Αμπάς παραμένει "απολύτως" εταίρος του Ισραήλ

Ο πρόεδρος του Ισραήλ Σίμον Πέρες δήλωσε σήμερα ότι ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς παραμένει "απολύτως" ο εταίρος του Ισραήλ για την ειρήνη, παρά τη συμφωνία συμφιλίωσης που υπεγράφη μεταξύ των δύο αντίπαλων παλαιστινιακών οργανώσεων, της Φάταχ του κ. Αμπάς και της Χαμάς που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.

"Κατέκρινα τον κ. Αμπάς κυρίως για τη συμφωνία
αυτή αλλά αυτό δεν με απελευθερώνει από την ανάγκη που υπάρχει να μιλώ μαζί του. Δεν έχω καμία πρόθεση να γυρίσω την πλάτη στο παλαιστινιακό στρατόπεδο παρά το γεγονός ότι το έχω κατακρίνει" δήλωσε ο κ. Πέρες σε συνέντευξή του στην αγγλόφωνη εφημερίδα Jerusalem Post την παραμονή της 63ης επετείου από την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ.

Σύμφωνα με τον κ. Πέρες ο Μαχμούντ Αμπάς παραμένει "απολύτως" ο εταίρος του "γιατί αντιτίθεται στη βία και υποστηρίζει την ειρήνη".

Παράλληλα όμως ο ισραηλινός πρόεδρος κατέκρινε το σχέδιο του κ. Αμπάς να επιτύχει την διεθνή αναγνώριση ενός ανεξάρτητου και αυτόνομου Παλαιστινιακού κράτους.

"Το να πάει στον ΟΗΕ και να ζητήσει μονομερώς την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του μελλοντικού του κράτους, χωρίς να απαντήσει στις ανησυχίες του Ισραήλ που αγωνιά για την ασφάλειά του, σηματοδοτεί τη συνέχιση της διαμάχης, και όχι το τέλος της" προειδοποίησε ο κ. Πέρες καταλήγοντας.
Keywords
Τυχαία Θέματα