Λιγότεροι Σέρβοι θέλουν ένταξη

Στο 55% έχει πέσει το ποσοστό των Σέρβων πολιτών, που στηρίζουν την προοπτική ένταξης της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα "Μπλιτς" του Βελιγραδίου, επικαλούμενη "γνωστό φορέα δημοσκοπήσεων".

Το Δεκέμβριο του 2009, η στήριξη των Σέρβων πολιτών στην ΕΕ ήταν 65% κι έναν χρόνο αργότερα είχε πέσει στο 57%. Τον περασμένο Δεκέμβριο ήταν και η πρώτη φορά που το ποσοστό στήριξης της ένταξης στην ΕΕ "έπεσε" κάτω από το 60%.

"Προφανώς, υπάρχει μια μικρή πτώση", δήλωσε η διευθύντρια του Γραφείου Ευρωπαϊκής Ενσωμάτωσης, Μίλιτσα Τζέλεβιτς,
στην "Μπλιτς".

Από την πλευρά του, ο ειδικός επί πολιτικών θεμάτων και διευθυντής του παραρτήματος της Διεθνούς Διαφάνειας στη Σερβία, Βλάντιμιρ Γκόατι, δήλωσε ότι οι πολίτες είναι απογοητευμένοι "επειδή, για πολύ καιρό άκουγαν τις υποσχέσεις των πολιτικών για είσοδο στην ΕΕ, χωρίς καμιά ορατή πρόοδο".

Ο ίδιος επέρριψε ευθύνες στους πολιτικούς για την πτώση στο ποσοστό στήριξης της ένταξης της Σερβίας στην ΕΕ, επειδή, όπως είπε, "δημιουργούν την ψευδαίσθηση πως κάνουν ό,τι πρέπει για να ενταχθεί η χώρα τους στην Ένωση το συντομότερο δυνατό- από τη συνεργασία με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία έως την υιοθέτηση νόμων- ενώ στην πραγματικότητα εργάζονται προκειμένου να μείνουν όλα ως έχουν".
Keywords
Τυχαία Θέματα