Αμερικανική βοήθεια στην οικονομία της Αιγύπτου

Η αμερικανική κυβέρνηση "εξετάζει ένα ευρύ φάσμα επιλογών", αναφορικά με το χρέος της Αιγύπτου ώστε να βοηθηθεί η αιγυπτιακή κυβέρνηση ύστερα από την πολιτική μεταβολή, χωρίς όμως έως τώρα να έχει ληφθεί η οριστική απόφαση, ανακοίνωσε το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ. "Συζητάμε πάνω σε ένα μεγάλο κύκλο ιδεών, με σεβασμό της βοήθειας που πρέπει να έχει η Αίγυπτος...οριστικές
αποφάσεις δεν ελήφθησαν ακόμα", ανέφερε ο εκπρόσωπος του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων, διευκρινίζοντας ότι ο επαναδιακανονισμός του αιγυπτιακού χρέους είναι "μία από τις συζητούμενες ιδέες". -Την Κυριακή η "Ουάσινγκτον Ποστ" δημοσίευσε την πληροφορία ότι η Ουάσινγκτον θα παράσχει ποσό ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, ως άμεση οικονομική βοήθεια προς το Κάϊρο, μαζί με την παραχώρηση εμπορικών κι επενδυτικών κινήτρων. Ο εκπρόσωπος του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε, σχετικά, ότι "είναι πρόωρο να σχολιάσει".
Οι ΗΠΑ καταδίκασαν τις θρησκευτικές βιαιότητες
Οι ΗΠΑ "καταδίκασαν έντονα" τη θρησκευτική βία ανάμεσα σε μουσουλμάνους και χριστιανούς, που στοίχισαν την ζωή δώδεκα ανθρώπων το Σάββατο στο Κάιρο, ζητώντας αυτοσυγκράτηση. "Οι ΗΠΑ καταδικάζουν έντονα τις συγκρούσεις ανάμεσα στους μουσουλμάνους και τους κόπτες χριστιανούς", δήλωσε ο Μαρκ Τόνερ, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. "Απευθύνουμε έκκληση για ηρεμία και αυτοσυγκράτηση", ανέφερε ο κ. Τόνερ, σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ ζητούν από τις αρχές να ξεκινήσουν "μία πλήρη και διαφανή έρευνα" για το ζήτημα.
Keywords
Τυχαία Θέματα