Το ΝΑΤΟ κατέστρεψε χθες 16 τεθωρακισμένα στη Λιβύη

Αεροσκάφη του ΝΑΤΟ κατέστρεψαν 16 τεθωρακισμένα, ένα αντιαεροπορικό όπλο και ένα ημιφορτηγό στη διάρκεια των επιχειρήσεών τους στη Λιβύη χθες Τρίτη, ανακοίνωσε σήμερα η συμμαχία. Μία ανακοίνωση του ΝΑΤΟ ανέφερε ότι στην περιοχή της Μιζουράτα καταστράφηκαν 12 τεθωρακισμένα, ενώ στη Σύρτη άλλα 4 τεθωρακισμένα, ένα ημιφορτηγό και ένα αντιαεροπορικό
όπλο. Τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ έκαναν χθες 156 εξόδους, οι 60 από τις οποίες περιελάμβαναν πλήγματα.

Συνολικά από τις 31 Μαρτίου οπότε ανέλαβε τη διοίκηση των επιχειρήσεων στη Λιβύη το ΝΑΤΟ έχει πραγματοποιήσει 2.083 εξόδους, οι 832 από τις οποίες περιέλαβαν πλήγματα.

Εξάλλου ο υπεύθυνος για τις εξωτερικές σχέσεις του μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου της Λιβύης Άλι αλ Ισάουι ζήτησε σήμερα από το ΝΑΤΟ να εντατικοποιήσει τις αεροπορικές του επιδρομές εναντίον των δυνάμεων του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι.

"Χρειαζόμαστε περισσότερη προστασία για τους αμάχους", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο από τη Ντόχα όπου συμμετέχει στην πρώτη σύνοδο της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη.

"Θέλουμε περισσότερες αεροπορικές επιδρομές εναντίον των τεθωρακισμένων και των σημείων απ' όπου εκτοξεύονται πύραυλοι" από το στρατό που παραμένει πιστός στον Καντάφι, πρόσθεσε ο αλ Ισάουι.
Βομβάρδισε δύο πολεις
Αεροσκάφη του ΝΑΤΟ εξαπέλυσαν σήμερα αεροπορικές επιθέσεις εναντίον της αλ Αζιζίγια και της Σύρτης, όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Λιβύης αλ Τζαμαχιρίγια.

"Από την αποικιακή επίθεση των σταυροφόρων βομβαρδίστηκαν πολλές περιοχές στην πόλη της Σύρτης (...) Κάθε πύραυλος ή βόμβα που ρίχνουν οι σταυροφόροι στους Λίβυους χρηματοδοτείται από τις κυβερνήσεις του Κατάρ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων", μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο.

Η είδηση για την επίθεση εναντίον της αλ Αζιζίγια μεταδόθηκε ξεχωριστά.

Ομάδα Επαφής για τη Λιβύη
Η επόμενη σύνοδος της Ομάδας Επαφής των υπουργών Εξωτερικών με θέμα το μέλλον της Λιβύης θα πραγματοποιηθεί στην Ιταλία την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου, όπως δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του ιταλού υπουργού Εξωτερικών.

Υπουργοί Εξωτερικών καθώς και οι εξεγερμένοι που μάχονται εναντίον του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι συναντήθηκαν σήμερα στο Κατάρ για να συζητήσουν θέματα όπως η χρηματοδότηση, η ανθρωπιστική βοήθεια και η εξέλιξη της συνεχιζόμενης εξέγερσης στη Λιβύη.

Η Γαλλία και η Βρετανία, που συμμετέχουν ενεργά στις αεροπορικές επιδρομές εναντίον των δυνάμεων του Καντάφι, επιθυμούν επίσης μέσω αυτής της συνόδου να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση στις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ ώστε να ενισχύσουν τις επιθέσεις στο έδαφος στη Λιβύη ώστε η χώρα να βγει από το αδιέξοδο.
Keywords
Τυχαία Θέματα