Εφημερία για γερά νεύρα

Γράφει η Ευγενία Ηλιοπούλου

Δέλτα δέσμη σήμερα στο ΚΑΤ.Η εφημερία είναι δύσκολη ,αφού συγκεντρώνει όλα τα περιστατικά του λεκανοπεδίου και τα δεδομένα είναι απελπιστικά. Γιατροί και νοσηλευτές τρέχουν γεμάτοι άγχος, προσπαθώντας να...
αντεπεξέλθουν στον μεγάλο φόρτο εργασίας. Η εικόνα τις ημέρες εφημερίας στα μεγάλα νοσοκομεία του κέντρου της Αθήνας είναι τραγική, καθώς συρρέουν σε αυτά ασθενείς και τραυματίες με τους συγγενείς τους, από κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Η εφημερία μας είναι φτωχή και δεν έχουμε με τι να κάνουμε σωστά την δουλεία μας. Δεν υπάρχουν γάντια νούμερο 6,6 ½,7,7 ½.Δεν σου μένει παρά να πάρεις γάντια νούμερο 8 και να κολυμπάς μέσα τους ή να μην πάρεις καθόλου γάντια βάζοντας σε κίνδυνο τόσο την υγεία σου αλλά και την υγεία του ασθενούς. Ράμματα υπάρχουν μόνο 2,3 και 6 μηδέν .Για όλους τους τραυματισμένους της εφημερίας. Ανεξάρτητα από την εντόπιση των τραυμάτων . Περνάμε δύσκολες ημέρες λόγω οικονομικής κρίσης. Επιβλήθηκαν περιορισμούς στην χρήση υλικών λόγω καθυστέρησης ή μη πληρωμών στις φαρμακευτικές εταιρείες και τις εταιρείες ιατρικών υλικών .

Με ποια όρεξη να βγάλεις το 24ωρο της εφημερίας; Πώς να συγκεντρωθείς στα προβλήματα ενός ασθενούς όταν δεν έχεις τα εφόδια να τον εξετάσεις και να τον θεραπεύεις; Πολλοί λένε για όργιο σπατάλης στο δημόσιο. Τα δημόσια νοσοκομεία είναι τα νοσοκομεία τα οποία αντιμετωπίζουν τους πολίτες αυτής της χώρας όταν αρρωσταίνουν. Για ποια σπατάλη μιλάνε όταν δεν έχουμε γάντια μιας χρήσεως και ούτε αποστειρωμένα γάντια; Για ποια σπατάλη μιλάνε όταν δεν έχεις ελαστικούς επιδέσμους και παραφινούχες γάζες;. Ποιο κοινωνικό πρόσωπο δείχνει η πράσινη ανάπτυξη όταν στερεί τα νοσοκομεία από τα ουσιαστικά ,για την λειτουργία και την εφημερία, τους υλικά. Παρακαλώ θερμά να επισκεφτούνε οι πολιτικοί τα νοσοκομεία που εφημερεύουν κάθε ημέρα όπως το ΚΑΤ. Να ζήσουνε ,από κοντά, την πενία και την ανεπάρκεια σε υλικά. Να υποστούνε την μιζέρια και την κατάντια του ΕΣΥ! Ενώ πρέπει ,στα τραύματα στο πρόσωπο ,να χρησιμοποιείς 4 και 5 μηδέν και στο χέρι και στο θώρακα χρησιμοποιείς 3 και 4 μηδέν δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Θα ήθελε κάποιος ,από τους κυβερνόντες να ραφτεί με 2 μηδέν στο πρόσωπο του; Να του μείνει αξέχαστη η εμπειρία; Βλέποντας τα σημάδια που θα του μείνουνε και που θα αντικρίζει κάθε ημέρα στο καθρέφτη, να θυμηθεί τις περικοπές που επέβαλε στην δημόσια ΥΓΕΙΑ.

Ναι! η χώρα μας περνάει μία βαθιά οικονομική κρίση και αδυνατούμε να ανταπεξέλθουμε ως χώρα και ως κράτους στην αποπληρωμή των χρεών μας. Το ΔΝΤ επιμένει για καινούργια ασφυκτικά μέτρα .Το υπουργείο Υγείας πιέζει για την μείωση των ιατροφαρμακευτικών δαπανών αλλά με ποιο κόστος, για την υγεία του λαού, θα εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα; Γιατροί και νοσηλευτές ανησυχούμε για τις εξελίξεις εξωτερικεύοντας την κραυγή αγωνίας για το τι θα γίνει στο χώρο της Υγείες. Να γίνουνε περικοπές των δαπανών αλλά όχι για τα αυτονόητα. Δεν μπορείς να στερηθείς τα γάντια που χρησιμοποιείς όταν αγγίζεις και εξετάζ
Keywords
Τυχαία Θέματα