Τα Ναζιστικά Φαντάσματα (3)

Γράφει ο Χρήστος Η.Χαλαζιάς

Ένα χτυπητό παράδειγμα είναι η Γερμανία όπου άλλοτε υπήρχε μια ζωηρή επιθυμία από τους νέους να κάνουν παιδιά. Τώρα η επιθυμία αυτή σβήνει, ο θεσμός της οικογένειας κλονίζεται, αλλά ταυτόχρονα σβήνει και η δημιουργικότητα και η εργατικότητα των νέων. Γιατί η επιθυμία τους είναι να μην παντρεύονται αλλά απλώς και μόνο να απολαμβάνουν τη ζωή χωρίς να έχουν τη φιλοδοξία να γίνουν γονείς.
Η παρουσία πολλών εγχρώμων κατοίκων από τις χώρες του Τρίτου Κόσμου στα ευρωπαϊκά κράτη, κυρίως μάλιστα στην Αγγλία, τη Γαλλία,
τη Γερμανία, τη Ιταλία και την Ελλάδα δημιούργησε όχι μόνο κοινωνικά προβλήματα αλλά και πολιτικά. Είναι γεγονός ότι πολιτικοί παράγοντες που ανήκουν στην Άκρα Δεξιά ύψωσαν τη σημαία του φυλετισμού και θέλουν να εκδιωχθούν όλοι αυτοί οι έγχρωμοι και να σταλούν στην πατρίδα τους. Αυτό όμως είναι αντίθετο με τη νομοθεσία που ισχύει στις χώρες αυτές, αλλά επίσης και με τις αντιλήψεις που επικρατούν στην εποχή μας. Ασφαλείς δεν ζούμε στον καιρό της αποικιοκρατίας. Ωστόσο ένα τμήμα του πληθυσμού ασπάζεται τις φυλετικές αυτές θεωρίες και δεν πιστεύει ότι είναι δυνατή η συνύπαρξη με τους μαύρους. Για το λόγο αυτό θα επιθυμούσε να εγκαταλείψουν τη χώρα τους.
Πρέπει να σημειωθεί, ότι η ενίσχυση μερικών κομμάτων της Άκρας Δεξιάς στις δυτικοευρωπαϊκές χώρες οφείλεται σε αυτό το φυλετικό πρόβλημα, όπως παρουσιάζεται τώρα. Και πρέπει να αναφερθεί το Εθνικό κόμμα του Λε Πέν στη Γαλλία ή το Εθνικό Μέτωπο στην Αγγλία καθώς και το Νεοφασιστικό κόμμα της Ιταλίας. Ο Γάλλος κοινωνιολόγος Αλαίν Τουράιν, διευθυντής της σχολής ανωτάτων επιστημόνων στο Παρίσι λέει ότι υπάρχει μια φοβία στους Ευρωπαίους οι οποία οφείλεται στο γεγονός ότι βλέπουν πως η παρουσία των εγχρώμων γίνεται διαρκώς όλο και πιο έντονη και φοβούνται τελικά μήπως αλλάξει ο συσχετισμός του πληθυσμού και οι έγχρωμοι τόσο από τις αφρικανικές χώρες, όσο και από τα αραβικά κράτη επικρατήσουν τελικά στην Ευρώπη.
Βέβαια αυτοί οι φόβοι είναι υπερβολικοί διότι σε καμία περίπτωση η μειονότητα των εγχρώμων δεν πρόκειται να επιβαρύνει την οικονομία στις χώρες της Ευρώπης. Εκτός αυτού δεν περιμένει κανείς ότι θα γίνει «εισβολή εγχρώμων» στην Ευρώπη. Στις Η.Π.Α υπάρχει το πρόβλημα και μάλιστα μπορεί να πει κανείς ότι έχει δημιουργηθεί προτού καν ιδρυθεί το αμερικανικό κράτος. Αλλά στην Ευρώπη πρέπει να ξέρουμε και κάτι άλλο, ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει ουσιωδώς, δηλαδή η Ευρώπη δεν είναι πλέον το κέντρο του κόσμου και αυτή η πικρή διαπίστωση γίνεται ύστερα από τρεις αιώνες ευρωπαϊκής κυριαρχίας στον κόσμο.(16)
Η λογική λέει ότι μπορεί να σταθεί φυλετισμός στην Ευρώπη σήμερα, αφού όλος ο κόσμος αναγνώρισε και παραδέχθηκε μέσω των Ηνωμένων Εθνών τις αρχές της φυλετικής ισότητας και διακήρυξε ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι και έχουν τα ίδια δικαιώματα. Χωρίς αμφιβολία αυτή είναι η ακλόνητη αλήθεια σαν φιλοσοφία και σαν θεωρία αλλά σαν πρακτική απέχουμε ακόμη πολύ από την ισότητα.
Η ουσία του γεγονότος είναι ότι ο λευκός διακατέχεται από μια φοβία απ
Keywords
Τυχαία Θέματα