Τι κάνουμε μπροστά στην κάλπη;

Γράφει ο Νίκος Καραμπάσης

Τι κάνουμε μπροστά στην κάλπη; Η αλήθεια είναι οτι "η επομένη των συγκεκριμένων εκλογών" έχει όλο το "ζουμί" - απο κάθε άποψη. Ανεξάρτητα απο τα ονόματα που έχουν τα διάφορα κόμματα ή τον αυτοπροσδιορισμό τους για το που "ανήκουν" στον πολιτικοιδεολογικό "χάρτη", είναι ολοφάνερο οτι οι δυνάμεις "της δραχμής" θα δώσουν "τα ρέστα τους" για να κερδίσουν την ρεβάνς απο τις "δυνάμεις του ευρώ". Οπως επίσης οτι θα απαιτηθεί κυβέρνηση συνεργασίας είτε των μεν, είτε των δε "δυνάμεων" - δεν χρειάζεται να αναλύσω , ούτε να εξηγήσω την άποψη και γνώμη μου, οτι συμφέρον του
ελληνικού λαού (κάθε "τάξης")είναι να σχηματίσουν κυβέρνηση οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις και το ευρώ, καθώς ενα πισωγύρισμα τώρα, απλά θα μας έκανε "ρουμανία,αλβανία και βουλγαρία σε ενα βράδυ μέσα". Ανεξάρτητα απο τα ποσοστά που θα συγκεντρώσουν τα επιμέρους κόμματα, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ τους να συνεργαστούν "χωρις να χαθεί ούτε μέρα", ούτε να αναλωθούμε σε "άσκοπες διερευνητικές εντολές". Και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ όπως και η ΔΗΜΑΡ (και άλλες δυνάμεις) μπορούν αμέσως να συμφωνήσουν σε πρόγραμμα και πρόσωπα τουλάχιστον για μια διετία. Αλλες εκλογές δεν μπορούν να υπάρξουν (και για καθαρά πρακτικούς λόγους).
Επομένως μπροστά στην κάλπη ψηφίζουμε για κυβέρνηση και συγκεκριμένα πρόσωπα που τα θέλουμε στη βουλή. Χρειάζεται ριζική ανανέωση αλλά και εμπειρία και γνώση. Γιατί θα χρειαστούν όλοι και όλα.
Keywords
Τυχαία Θέματα