Δε σταματάς να δέχεσαι αιτήματα φιλίας στο Facebook; Μάθε πώς θα βάλεις τέλος σε αυτό το μαρτύριο!

14:22 17/1/2022 - Πηγή: iPop

Έχεις ξυπνήσει μία μέρα και εκεί που πίνεις τον καφέ σου αμέριμνη ανοίγεις το Facebook και βλέπεις έναν τεράστιο αριθμό αιτημάτων φιλίας. Όπως 20, 50 και 70. Ή ακόμα και πάνω από 100! Από πού προέρχονται ξαφνικά αυτοί οι άνθρωποι; Πού ήταν πριν;

Σε αυτό το άρθρο θα σου πω γιατί μπορεί να σου συμβαίνει κάτι τέτοιο κι αν σε ενοχλεί, τι μπορείς να κάνεις για αυτό. Να σε ενημερώσω, επίσης, ότι δεν είσαι η μόνη, το έχω πάθει κι εγώ. Η αλήθεια είναι πως δεν έχω βρει ακόμα τρόπους να το σταματήσω, αλλά σίγουρα έχω καταφέρει να το

ελαττώσω σημαντικά.

Το θέμα είναι ότι θα ήταν λογικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο αν είχες γίνει διάσημη ή είχες πρόσφατα βρεθεί στις ειδήσεις ή σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αλλά είσαι εδώ, μία απλή πολίτης, που ασχολείσαι με τη δουλειά σου και ξαφνικά μπουμ! Λαμβάνεις 150 αιτήματα φιλίας. Ποιος είναι ο λόγος πίσω από αυτό το φαινόμενο;

Πώς να διαγράψεις το ιστορικό αναζήτησης στο Instagram

Μπορεί το Facebook να στέλνει αυτόματα αιτήματα φιλίας;

Πριν προχωρήσουμε, ας το ξεκαθαρίσουμε. Μήπως λαμβάνεις πολλά αιτήματα φιλίας επειδή το Facebook σου τα στέλνει μόνο του; Ή να το θέσω ως εξής: Το Facebook σου στέλνει αυτόματα αιτήματα φιλίας;

Η απάντηση είναι όχι.

Λαμβάνεις ένα αίτημα φιλίας όταν κάποιος κάνει κλικ στο κουμπί «Προσθήκη φίλου» στο προφίλ σου.

Δεν ξέρω για εφαρμογές ή λογισμικό τρίτων, αλλά το Facebook δεν το κάνει αυτό για λογαριασμό κανενός.

Για να είμαστε ξεκάθαροι, αυτή η ανάρτηση αφορά αιτήματα φιλίας από γνήσια άτομα με γνήσιους κοινούς φίλους και όχι αιτήματα από ανεπιθύμητους ή ψεύτικους λογαριασμούς.

Επομένως, εάν το Facebook δεν τα στέλνει αυτόματα, τότε κάτι πρέπει να κρύβεται πίσω από αυτήν την ξαφνική χιονοστιβάδα αιτημάτων.

Και ποιος θα ήταν σε καλύτερη θέση να το εξηγήσει από το ίδιο το Facebook;

Γιατί έχω πολλά αιτήματα φιλίας στο Facebook; Η επίσημη απάντηση

Όπως ανέφερα προηγουμένως, δεν είσαι η μόνη. Και άλλοι χρήστες έχουν κάνει την ίδια ερώτηση. Πολλές φορές.

Είναι ενδιαφέρον ότι η απάντηση που δίνουν είναι η ίδια. Λένε ότι μπορείς να περιορίσεις τον αριθμό των αιτημάτων που λαμβάνεις επιτρέποντας αιτήματα μόνο από φίλους φίλων αντί για όλους.

Να τι σημαίνει φίλοι φίλων. Για παράδειγμα, καθώς γράφω αυτό το άρθρο, έχω 1.125 φίλους στο Facebook. Εάν είσαι φίλη με κάποιο από αυτά τα 1.125 άτομα, είσαι φίλη του φίλου μου και μπορείς να μου στείλεις ένα αίτημα φιλίας. Οποιοσδήποτε άλλος εκτός αυτού δεν μπορεί. Μπορείς να το ενεργοποιήσεις αλλάζοντας τις ρυθμίσεις αιτήματος φιλίας στο Facebook. Να πώς:

Άνοιξε το FacebookΠήγαινε στις Ρυθμίσεις & ΑπόρρητοΚάνε κλικ στις ΡυθμίσειςΕάν χρησιμοποιείς κινητό, κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα «Πώς μπορούν να σας βρίσκουν και να επικοινωνούν μαζί σας άλλοι»Εάν βρίσκεσαι στην επιφάνεια εργασίας, κάνε κλικ στο ΑπόρρητοΣτη συνέχεια, κάνε κλικ στο «Πώς μπορούν να σας βρίσκουν και να επικοινωνούν μαζί σας άλλοι»Κάντε κλικ στο «Ποιοι μπορούν να σας στέλνουν αίτημα φιλίας»Επίλεξε τους φίλους των φίλων σαςΌταν το ενεργοποιήσεις αυτό σημαίνει ότι ένα άτομο δεν μπορεί να σου στείλει αίτημα φιλίας εκτός και αν είναι φίλος με έναν από τους ήδη φίλους σου.Unsplash / Jenny Ueberberg

Παρεμπιπτόντως, αυτά τα παραπάνω βήματα, είναι ο τρόπος απενεργοποίησης του κουμπιού αιτήματος φιλίας.

Τι γίνεται, όμως, με άτομα εκτός αυτού του κύκλου που θέλουν να σου στείλουν ένα αίτημα; Το εικονίδιο «Προσθήκη φίλου» θα λείπει. Αντίθετα, θα έχουν μόνο την επιλογή να γίνουν ακόλουθοί σου. Ή, ανάλογα με τις ρυθμίσεις σου, να σου στείλουν ένα μήνυμα.

Ναι, η ρύθμιση για τους φίλους των φίλων μειώνει τον αριθμό των αιτημάτων που θα λαμβάνεις, αλλά το ερώτημά μας ήταν γιατί.

Χειρότεροι κωδικοί πρόσβασης του 2021: Αν χρησιμοποιείς κάποιον από αυτούς τα δεδομένα σου μπορούν να παραβιαστούν σε 1 δευτερόλεπτο

Γιατί λαμβάνεις πολλά αιτήματα σε σύντομο χρονικό διάστημα;

Το ενδιαφέρον πράγμα που παρατήρησα. Έχω ενεργοποιήσει τη ρύθμιση φίλοι φίλων για τον λογαριασμό μου εδώ και πολλά χρόνια, αλλά εξακολουθώ να λαμβάνω αμέτρητα αιτήματα, αν και περιστασιακά. Και έχει προκύψει ένα μοτίβο.

Συνειδητοποίησα ότι όταν δέχομαι πολλά αιτήματα φιλίας μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ίσως μέσα σε μία ή δύο ημέρες, βιώνω μια εισροή περισσότερων αιτημάτων.

Είναι σαν να το ερμηνεύει ο αλγόριθμος του Facebook ως εξής: «Αυτό το άτομο είναι προς το παρόν ανοιχτό στο να κάνει φίλους. Φαίνεται ότι είναι ανοιχτό στην επέκταση του δικτύου του. Δεν θα τον πείραζε να δεχτεί περισσότερα».

Αντίστροφα, αν δεν δεχτώ αιτήματα φιλίας και τα αφήσω να εκκρεμούν, τα νέα θα πάψουν να μου έρχονται.

Είναι σαν να το ερμηνεύει τώρα ο αλγόριθμος ως εξής: «Φαίνεται ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι ανοιχτό αυτό το άτομο στο να κάνει περισσότερους φίλους ή δεν είναι ανοιχτό στην επέκταση του δικτύου του. Είναι απίθανο να δεχτεί άλλα αιτήματα».

Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που συμβαίνει: Αν λαμβάνεις έναν αριθμό αιτημάτων φιλίας, μην αγχώνεσαι, ούτε σε έχουν χακάρει, ούτε σε έχουν βάλει σε κάποια περίεργη ομάδα. Απλά το Facebook εμφανίζει το προφίλ σου στην ενότητα «Άτομα που ίσως γνωρίζετε» σε πολλά άτομα.

Ελπίζω με αυτές τις συμβουλές να σε βοήθησα έστω και λίγο!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Δε σταματάς να δέχεσαι αιτήματα φιλίας στο Facebook; Μάθε πώς θα βάλεις τέλος σε αυτό το μαρτύριο! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα