Συν-οικία Πιττάκη


Συν-οικία Πιττάκη / Synoikia Pittaki from Imagine the City on Vimeo.
Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 9-10-11 & 16-17-18 Νοεμβρίου, από τις 10πμ έως τις 10μμ, συγκεντρώνουμε τα φωτιστικά μας - πορτατίφ, καπέλα, φωτιστικά οροφής, απλίκες, φαναράκια, παλιά ή καινούρια, κλασικά ή φευγάτα - στο εργαστήρι της Συν-οικίας στην οδό Πιττάκη 15, για να φωτίσουμε έναν «απόμακρο» δρόμο στο κέντρο της Αθήνας! Street Party
εγκαινίων 30 Νοεμβρίου 09.00 μμ.
Περισσότερες πληροφορίες: imaginethecity.gr/Syn-oikia
Cinematography - Edit - Director: Christos Dimolikas
Assistant Director: Eirini Steirou
Time lapse: Nikos Paliopoulos
Music: CRYSTAL FIGHTERS "FOLLOW Η οδός Πιττάκη, μία πεζοδρομημένη οδός στο κέντρο της Αθήνας, σχεδόν έρημη, αν και πολύ κοντά στην Ερμού, αλλάζει πρόσωπο με τη βοήθεια μιας συμμετοχικής φωτιστικής εγκατάστασης. Πορτατίφ, καπέλα, φωτιστικά οροφής, απλίκες, φαναράκια, παλιά και καινούρια, σύγχρονα και κλασικά, συγκεντρώνονται αυτές τις ημέρες για να φωτίσουν τον δρόμο.

Το εγχείρημα φέρει τον τίτλο «Συν-οικία» και υλοποιείται από μια ομάδα νέων ανθρώπων, με την υποστήριξη του δήμου Αθηναίων.

Η δράση βασίζεται σε μια αντίστοιχη που υλοποίησε η ομάδα «Beforelight», το 2010, στην οδό Εμπράρ, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Η Θεσσαλονίκη αλλιώς».

Τώρα, στη «Συν-οικία», οι «Beforelight», μια ομάδα που κάνει φωτιστικές παρεμβάσεις στον δημόσιο αστικό χώρο, συναντούν την ομάδα συντονισμού του προγράμματος «Imagine the City», προκειμένου να πραγματοποιήσουν παρόμοια δράση, αλλά σε μεγαλύτερη κλίμακα και με χρονικό ορίζοντα ενός έτους, πλαισιωμένη από εικαστικές παρεμβάσεις.

Η οδός Πιττάκη έχει πάρει το όνομά της από τον Κυριάκο Πιττάκη (1798-1863), τον άνθρωπο στον οποίο οφείλεται η απόφαση για την ίδρυση του Μουσείου της Ακρόπολης.

Πρόκειται για μια πεζοδρομημένη οδό που αποτελεί είσοδο στην συνοικία του Ψυρρή.

Παρά την οπτική επαφή με την οδό Ερμού, η κινητικότητα κατοίκων, περαστικών και επισκεπτών του κέντρου της πόλης σταδιακά περιορίζεται. Το σύμπλεγμα των γύρω στενών φιλοξενεί ένα μείγμα κατοικιών και καταστημάτων, μικρών επιχειρήσεων και παραδοσιακών επαγγελμάτων, το οποίο όλο και συρρικνώνεται.

Με τη δράση «Συν-οικία», συγκεντρώνονται φωτιστικά, κλασικά και μοντέρνα, παλιά και καινούρια, τα οποία θα φωτίσουν την οδό Πιττάκη.

Η συγκέντρωση των φωτιστικών γίνεται την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, από τις 10:00 το πρωί ως τις 22:00 το βράδυ, στο εργαστήρι της «Συν-οικίας» στην οδό Πιττάκη 15.

Η φωτιστική εγκατάσταση θα ενεργοποιηθεί για πρώτη φορά με ένα street party εγκαινίων στις 30 Νοεμβρίου.

«Το μείγμα χρήσεων που φιλοξενεί η οδός Πιττάκη έχει τη δυνατότητα να διαμορφώνει μια αυθεντική και συνεπή ταυτότητα της παραδοσιακής αθηναϊκής συνοικίας, που συνδέει τη συνοικία του Ψυρρή με το Μοναστηράκι, το Θησείο και την Πλάκα. Εργαστήρια και αντικερί με παλιά φωτιστικά και έπιπλα συνάδουν
Keywords
Τυχαία Θέματα