Στόχος να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της, λέει η Λαγκάρντ

«Στόχος είναι σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της και να επιστρέψει στις αγορές το συντομότερο δυνατό», δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ, από την Ασία, όπου βρίσκεται σήμερα, Παρασκευή.

Το πόσο σημαντικό είναι για την Ελλάδα να παρθεί μία απόφαση στο Eurogroup της 20ης  Νοεμβρίου, είναι το μήνυμα που στέλνει η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Είναι θέμα σκληρής δουλειάς, επιμονής, εξασφάλισης

ότι επικεντρώνουμε στον ίδιο στόχο ο οποίος είναι  να μπορέσει η Ελλάδα να λειτουργήσει σε βιώσιμη βάση, να μπορέσει να ανακάμψει», συμπλήρωσε.

«Δεν αποτέλεσε έκπληξη για το ΔΝΤ» η ύφεση της ευρωζώνης  που ανακοινώθηκε το πρώτο τρίμηνο, καθώς, σύμφωνα με την κ.Λαγκάρντ, είχε ήδη προβλεφθεί , όπως και η ανάκαμψη που αναμένεται το 2013.

Τέλος η επικεφαλής του ΔΝΤ, εξέφρασε την αίσθηση βεβαιότητας ανάκαμψης  που πλανάται στον αέρα του ΔΝΤ,και το βάρος που πέφτει στους ευρωπαίους πολιτικούς, λέγοντας: «Πιστεύουμε βεβαίως πως αυτό θα συμβεί το 2013 εφόσον αυτοί που αποφασίζουν την πολιτική, ενεργήσουν και κάνουν ό,τι πιστεύουμε όλοι πως είναι απαραίτητο και κατάλληλο για να υπάρξει ανάκαμψη από την κρίση».

Η κόντρα Γερμανίας-ΔΝΤ φέρνει αδιέξοδοΤο ΔΝΤ διαψεύδει την κόντρα


Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα