Πώς ζουν αυτοί οι άνθρωποι στη συνέχεια;

O Xανς Φούχτελ δεν έπεσε στα χέρια των εργαζομένων στους ΟΤΑ που έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν εναντίον Γερμανών, στον χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Και να έπεφτε δηλαδή, δεν επρόκειτο να έχει την τύχη του Αμερικανού πρέσβη στη Λιβύη, αλλά τα πράγματα θα είχαν ξεφύγει από τη γραφικότητα. Σύμφωνα με μαρτυρίες προπηλακίστηκε ο Γερμανός πρόξενος, αλλά φαίνεται πως το Βερολίνο επιθυμεί
να κρατήσει το θέμα «χαμηλά».
Ούτως ή άλλως οι ελληνικές αρχές έδωσαν στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τη συνδρομή τους για την προστασία των ξένων επισήμων. Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ θύμωσαν με μία δήλωση του κ. Φούχτελ που είπε ότι στη Γερμανία 1.000 εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση κάνουν τη δουλειά 3.000 εργαζομένων στους ελληνικούς ΟΤΑ. Και με δεδομένη την απόφαση για απομάκρυνση του προσωπικού που έχει προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ, οι εξαγριωμένοι υπάλληλοι βρέθηκαν στο χώρο της ΔΕΘ όπου πραγματοποιήθηκε ημερίδα για την ελληνογερμανική συνεργασία. Θέλοντας και μη, ο Γερμανός υφυπουργός σημείωσε ότι οι δηλώσεις του παρερμηνεύτηκαν, είπε ότι έχει συναντήσει πολλούς εργατικούς ανθρώπους στην Ελλάδα και τα πράγματα ηρέμησαν.

Με βία ξεκίνησαν και οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο. Κουκουλοφόροι εμπόδισαν αντιπροσωπεία της ΠΑΣΠ να μπει στο χώρο και ήταν θέμα χρόνου να αρχίσουν τα επεισόδια έξω από το ίδρυμα. Το κλίμα φορτίζεται και από την προκλητική ρητορική της Χρυσής Αυγής που αμφισβητεί την ύπαρξη νεκρών στο Πολυτεχνείο. Άνθρωποι της οργάνωσης στην Πελοπόννησο μοίρασαν σχετικά φυλλάδια.

Όμως η βία αποτυπώνεται και αλλού, με διαφορετικό τρόπο: για παράδειγμα στις 30.000 διακοπές ηλεκτροδότησης που σημειώνονται κάθε μήνα επειδή οι υπόχρεοι αδυνατούν να πληρώσουν τον λογαριασμό. Πώς ζουν αυτοί οι άνθρωποι στη συνέχεια; Πιθανότατα περιμένοντας την ανάπτυξη που ο πρωθυπουργός επιμένει το 2013. Θα τρίβει τα μάτια της με αυτό που θα δει και έτσι όπως θα μας βρει.
-protagon
Keywords
Τυχαία Θέματα