Συγχωνεύσεις νοσοκομείων της Πελοποννήσου

Ο υποδιοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου Γιάννης Λαουδιάς τόνισε, σε δηλώσεις του, ότι το Παναρκαδικό νοσοκομείο πρέπει να αναβαθμιστεί. Σημείωσε ότι θα επανεξεταστεί αν χρειάζονται να συνεχίσουν να υπάρχουν οι διπλές κλινικές στο νοσοκομείο, όπως οι δύο μαιευτικές, χειρουργικές, ορθοπεδικές κλινικές, οι οποίες, όπως ανέφερε, έγιναν στο παρελθόν προκειμένου σε κάποιες περιπτώσεις να ικανοποιηθούν προσωπικές φιλοδοξίες και πελατειακές λογικές. Όποιες
πραγματικά χρειάζονται, είπε, θα συνεχίσουν να υπάρχουν, ενώ οι άλλες θα συγχωνευτούν σε μία.

Σχετικά με το Ψυχιατρικό νοσοκομείο Τρίπολης το οποίο καλύπτει ανάγκες από όλη την Πελοπόννησο, τη Δυτική Ελλάδα, αλλά ακόμα και την Πρέβεζα, ο κ. Λαουδιάς είπε ότι ως τα τέλη του 2012 θα παύσει η λειτουργία του. Εξήγησε ότι σε όλα τα νοσοκομεία της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας θα αναπτυχθούν ψυχιατρικές κλινικές, οι οποίες θα υποδέχονται τα επείγοντα περιστατικά της κάθε περιοχής.

Συγκεκριμένα επεσήμανε ότι πολύ γρήγορα θα λειτουργήσει η ψυχιατρική κλινική στην Κόρινθο, χτίζεται στο νοσοκομείο 'Αργους, ήδη είναι έτοιμες οι μελέτες για την ψυχιατρική κλινική στα νοσοκομεία Τρίπολης και Σπάρτης. Στο νοσοκομείο Καλαμάτας είναι έτοιμη να λειτουργήσει, όπως στο Ρίο και στον Πύργο.Στο Αγρίνιο κατασκευάζεται νέο νοσοκομείο και περιλαμβάνει ψυχιατρική κλινική.

Ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ υπογράμμισε ότι σε αυτές τις κλινικές οι ασθενείς θα παραμένουν κατά μέγιστο χρόνο νοσηλείας 22 ημέρες και μετά θα επιστρέφουν στα σπίτια τους. Σε ό,τι έχει να κάνει με τους ασυλικούς ασθενείς που υπάρχουν ήδη στο ψυχιατρικό νοσοκομείο της Τρίπολης, ανέφερε ότι είναι πολύ μικρός ο αριθμός αυτών των ανθρώπων και θα γίνει προσπάθεια από τις κοινωνικές υπηρεσίες να επανενταχθούν στην οικογένειά τους. Αν αυτό δεν καταστεί δυνατό θα μεταφερθούν σε άσυλο ή σε δομές του προγράμματος Ψυχαργώ που θα συνεχίσουν να υπάρχουν και θα ενισχυθούν.

Σε ότι αφορά τους εργαζομένους του Ψυχιατρικού νοσοκομείου είπε ότι θα μεταταχθούν μέσω ΑΣΕΠ σε άλλες υπηρεσίες υγείας ξεκαθαρίζοντας πως ''δεν θα διαλύσουμε οικογένειες'' και κανείς δεν θα χάσει την δουλειά του αφού ο χώρος της υγείας χρειάζεται προσωπικό.

Ο κ. Λαουδιάς είπε ότι στην Πελοπόννησο θα αναπτυχθεί μια δομή για ασθενείς της νόσου Αλτσχάϊμερ, η οποία θα βρίσκεται έξω από νοσοκομειακή μονάδα, όμως δεν έχει ακόμα αποφασιστεί σε πόλη θα φιλοξενηθεί.

Επίσης είπε ότι στο νοσοκομείο Καλαμάτας αναπτύσσεται μονάδα απεξάρτησης του ΟΚΑΝΑ και στο Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης έχει αποφασιστεί η δημιουργία μονάδα απεξάρτησης κι αναζητούν χώρο για να λειτουργήσει.

Όσον αφορά τα δύο νοσοκομεία της Αργολίδας, Ναυπλίου και 'Αργους είπε ότι πρέπει να λειτουργήσουν ως ένα.

Τέλος, ανέφερε ότι η πρόταση του καθηγητή Λιαρόπουλου είναι μία από τις τρεις προτάσεις που έχουν κατατεθεί και δεν έχει υιοθετηθεί από κανέναν. Ο κ. Λαουδιάς τό
Keywords
Τυχαία Θέματα