«Το νόημα της ζωής» στους κινηματογράφους

«Ποιο είναι το νόημα της ζωής; Μήπως είναι η εργασία; Μήπως η μάθηση; Η οικογένεια; Ο πλούτος; Και τι κάνουμε, όταν ο θάνατος μας χτυπά την πόρτα;» Φιλοσοφικά ερωτήματα που απάντησαν με το σατυρικό χιούμορ των Μόντι Πάιθον στην κορυφαία κωμωδία τους «Το νόημα της ζωής», που βγαίνει σήμερα, σε επανέκδοση, στους κινηματογράφους.

«Το νόημα της ζωής» είναι το κύκνειο άσμα των Μόντι Πάιθον. Η ταινία κέρδισε το 1983, το μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ Κανών.

Τα τρομερά παιδιά της βρετανικής ομάδας Μόντι Πάιθον, Τζον Μάργουντ Κλιζ (1939-), Γκρέιαμ Τσάπμαν (1941-1989), Ερικ Αϊντλ (1943-),
Μάικλ Εντουαρντ Πέιλιν (1943-), Τέρενς Γκρέιαμ Πάρι Τζόουνς (1942-) και Τέρενς Βανς Γκίλιαμ (1940-) καυτηριάζουν με το μοναδικό τους χιούμορ τα κοινωνικά στερεότυπα, την υποκρισία και τον κυνισμό, αναλύοντας τις «7 ηλικίες του ανθρώπου», όπως τις περιγράφει ο Σαίξπηρ στην κωμωδία του «Όπως σας αρέσει»: νήπιο, κλαψιάρης μαθητής, εραστής, φαντάρος, δικαστής, ανόητος γέρος, ξεκούτιασμα και απόλυτη λήθη.

Οι «Μόντι Παϊθον» έγραψαν ιστορία από τότε που πρωτοεμφανίστηκαν το 1969 στο BBC, με την τηλεοπτική τους σειρά «Το Ιπτάμενο τσίρκο των Μόντι Πάιθον», αποκτώντας παγκοσμίως, φανατικούς οπαδούς.
Keywords
Τυχαία Θέματα