Στη δικαιοσύνη ηγέτης της ακροδεξιάς

Ο ηγέτης της ρουμανικής ακροδεξιάς και ευρωβουλευτής Κορνέλιου Βαντίμ Τούντορ παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη με την κατηγορία ότι επιτέθηκε σε ένα δικαστικό κλητήρα και σε αστυνομικούς που πήγαν να εφαρμόσουν την εντολή εκκένωσης της έδρας του κόμματός του.

Ο Τούντορ, που κατηγορείται για "προσβολή", αντιστάθηκε στις αρχές Ιανουαρίου στην έξωση "με απειλές και πράξεις σωματικής βίας κατά του δικαστικού κλητήρα", σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η εισαγγελία. Επιτέθηκε επίσης σε δύο αστυνομικούς που συμμετείχαν στη διαδικασία.

Ο ευρωβουλευτής πάντως αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Το Κόμμα της Μεγάλης Ρουμανίας (PRM), του οποίου ηγείται ο Τούντορ, είχε κληθεί κατ' επανάληψη να εκκενώσει το κτίριο στο οποίο στεγαζόταν, μια κομψή βίλα στα προάστια του Βουκουρεστίου που αποδόθηκε με δικαστική απόφαση στον προηγούμενο ιδιοκτήτη της. Ο Τούντορ αρνείται να υπακούσει, υποστηρίζοντας ότι είναι θύμα "πολιτικής δίωξης".

Στις 4 Ιανουαρίου ο ευρωβουλευτής επιτέθηκε στο δικαστικό κλητήρα και τους αστυνομικούς, έσκισε μπροστά στις κάμερες της τηλεόρασης την εντολή έξωσης και απείλησε να ταμπουρωθεί μέσα στο κτίριο. Τελικά όμως αποχώρησε από το χώρο, τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας.
Keywords
Τυχαία Θέματα