"Αισιοδοξούν" ότι θα υπάρξει συμφωνία

Ο βοηθός του γερουσιαστή των Δημοκρατικών Ντικ Ντάρμπιν δήλωσε σήμερα στην Ουάσινγκτον ότι "σήμερα είναι περισσότερο αισιόδοξος απ' όσο ήταν χθες" ότι, "θα υπάρξει την τελευταία στιγμή στη Βουλή των Αντιπροσώπων συναίνεση" ανάμεσα στους βουλευτές των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων, για τις δαπάνες στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό.

Στην περίπτωση που δεν υπάρξει συναίνεση μετά από τα μεσάνυκτα μεθαύριο Παρασκευή (ώρα Ουάσινγκτον) το αμερικανικό δημόσιο δεν θα έχει ρευστό για να χρηματοδοτήσει τις δράσεις του.

Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές διαφωνούν, κατ' ουσία, στο ύψος μέχρι το οποίο το αμερικανικό δημόσιο μπορεί να δανείζεται. Αυτό τους εμποδίζει, μέχρι αυτήν την ώρα, να συμφωνήσουν στο ποιο είναι το "ενδεδειγμένο" ποσό περιστολής των δημόσιων δαπανών, ώστε να εκτελεστεί ανεμπόδιστα ο τρέχων ομοσπονδιακός προϋπολογισμός.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Ομπάμα αναμένει, μέχρι να αναχωρήσει με προορισμό την πολιτεία της Πενσιλβάνια στις 12.30 ώρα Ουάσινγκτον (19.30 ώρα Ελλάδας), να συσκεφθεί εκ νέου με τις ηγεσίες των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών, στο Λευκό Οίκο, πάνω στο θέμα της εκτέλεσης του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού.
Keywords
Τυχαία Θέματα