Σκοτώθηκαν 23 στη διαδήλωση στο Γκολάν

Σύμφωνα με ανακοίνωση 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες κοντά στα Υψώματα του Γκολάν από ισραηλινά στρατεύματα που άνοιξαν πυρ εναντίον των παλαιστίνιων διαδηλωτών. Ανάμεσα στους νεκρούς, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Ουαΐλ αλ-Χάλκι, είναι μια γυναίκα και ένα παιδί ενώ 350 έχουν τραύματα από τις σφαίρες.

Οι ισραηλινοί στρατιώτες είχαν σκοτώσει, πριν από τρεις εβδομάδες, 13 παλαιστίνιους διαδηλωτές
όταν στην επέτειο για την "καταστροφή" (έτσι λένε οι Παλαιστίνιοι την ίδρυση του Ισραήλ το 1948) είχαν προσπαθήσει να παραβιάσουν τα σύνορα του Ισραήλ με το Λίβανο και τη Συρία.

Η χθεσινή διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε για την 44η επέτειο από την αραβική ήττα στον πόλεμο του 1967, όταν το Ισραήλ κατέλαβε τα Υψώματα του Γκολάν, καθώς και τη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, όπου οι Παλαιστίνιοι θέλουν να ιδρύσουν ένα κράτος.

Το Ισραήλ έχει κατηγορήσει τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ ότι επιτρέπει τις διαδηλώσεις στο Γκολάν προσπαθώντας να αποσπάσει την προσοχή του κόσμου από την αιματηρή καταστολή της λαϊκής εξέγερσης εναντίον της αυταρχικής εξουσίας του.

Το Ισραήλ ανησυχεί ότι οι διαμαρτυρίες άοπλων διαδηλωτών αποτελούν μια νέα τακτική των Παλαιστινίων, υιοθετημένη από τις λαϊκές εξεγέρσεις στον αραβικό κόσμο, για να προκαλέσουν μια βίαιη απάντηση και να κερδίσουν διεθνώς περισσότερη συμπάθεια για την υπόθεσή τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα