Ρακιντζής: Ασκώ τις νόμιμες αρμοδιότητές μου

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, ούτε νομικό θέμα, βρίσκομαι στο γραφείο μου και ασκώ τις νόμιμες αρμοδιότητές μου», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σήμερα ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, σχολιάζοντας την επίκαιρη ερώτηση, που κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Παπαθανασίου, σχετικά με τη θητεία του Γενικού Επιθεωρητή.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου, υποστήριξε στην ερώτησή του ότι η θητεία του κ. Ρακιντζή
έχει λήξει από τις 14 Σεπτεμβρίου του 2009 και πως υπάρχει νομικό ζήτημα και ενδεχομένως «να υπάρχουν επιπτώσεις στην ισχύ των αποφάσεων που έχει εκδώσει ο Επιθεωρητής μετά τη λήξη της θητείας του». Σημειώνει, δε, ότι η κυβέρνηση όφειλε να έχει ανανεώσει τη θητεία του Επιθεωρητή ή να τον αντικαταστήσει.

Ο κ. Ρακιντζής, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξέφρασε την απορία του για το σκεπτικό της ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ, τόνισε ότι «η διοίκηση είναι ενιαία και έχει συνέχεια», ενώ διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει θέμα νομιμότητας, ή ακύρωσης των υποθέσεων, που χειρίστηκε η αρχή».

Υπενθυμίζεται ότι ο Λέανδρος Ρακιντζής, αρεοπαγίτης επί τιμή, είναι δικαστικός μεγάλου κύρους, με σημαντικό έργο και ως Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, θέση που κατέχει από τις 13/9/2004.
Keywords
Τυχαία Θέματα