Πορεία...διάλυσης των ΑΝΕΛ

Στα πρόθυρα διάσπασης βρίσκεται το κόμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνών», δημιουργώντας νέα δεδομένα για τις κυοφορούμενες εξελίξεις στον ευρύτερο χώρο της κεντροδεξιάς. Παραιτήθηκε απο εκπρόσωπος και ο Χ.Ζώης, ενω η βίαιη συγκρουση Καμμένου-Μανώλη που θα φτάσει με μηνυσεις και...αγωγές και στα δικαστήρια(όπως λέει η επίσημη ανακοίνωση του ΑΝΕΛ αλλά και...τουίταρε ο Καμμένος) δίνουν άλλη διάσταση στην πορεία...διάλυσης του
νεοπαγούς και νεοσύστατου κόμματος.
Η σύγκρουση του προέδρου του κόμματος κ. Π. Καμμένου με τον κ. Κ. Μαρκόπουλο, τον οποίο τη Δευτέρα το απόγευμα καθαίρεσε από γραμματέα των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων», είναι σκληρή και προμηνύονται και άλλα επεισόδια.

Ο έλεγχος δείχνει να έχει ξεφύγει από τα χέρια του κ. Καμμένου και αναμένονται και άλλες κινήσεις τις επόμενες ημέρες, καθώς υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια στο εσωτερικό του κόμματος για τη στρατηγική που ακολουθεί ο πρόεδρος.

Εξάλλου υπάρχει μεγάλη ενόχληση για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οργή πολλών στελεχών προκάλεσε και η αποκάλυψη του «Βήματος» της περασμένης Κυριακής, ότι ο κ. Καμμένος συνομιλεί ακόμα και με επιχειρηματίες, προβάλλοντας ως λύση για τη χώρα το δολάριο.

Η κατάσταση είναι οριακή, ενώ εκτός από τον κ. Μαρκόπουλο, ενοχλημένος από τη λειτουργία του κόμματος και τον τρόπο που κινούνται οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» εμφανίζεται και ο εκπρόσωπος τύπου κ. Χρ. Ζώης.

Το παρασκήνιο της κρίσης

Η χθεσινή μέρα ήταν επεισοδιακή και όλα ξεκίνησαν στην πρωινή συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας όπου συνέβησαν τα εξής:

Ο κ. Καμμένος τοποθετήθηκε μπροστά στις κάμερες για το επερχόμενο συνέδριο, τις προσυνεδριακές διαδικασίες και την εγγραφή των μελών (εγγραφή έως τέλος Ιανουαρίου, προσυνεδριακές σε όλες τις περιφέρειες, συνέδριο τέλος Απριλίου).

Όταν αποχώρησαν οι κάμερες ξεκίνησε η συζήτηση με πρώτο ομιλούντα το γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Μαρκόπουλο, ο οποίος ζήτησε να αποφασίζουν τα όργανα μετά από συζήτηση τη γραμμή του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε κάποιο σημείο διερωτήθηκε - αναφερόμενος ουσιαστικά στο δημοσίευμα του «Βήματος»- «πως φθάσαμε στο δολάριο» και ρώτησε γιατί αποφάσισε μόνος του ο κ. Καμμένος να παραιτηθούν οι βουλευτές και να προκηρυχθούν οι εκλογές.

Επίσης ο κ. Μαρκόπουλος έθεσε το θέμα γιατί να ζητηθούν εκλογές όταν το 75% των πολιτών δεν τις επιθυμούν, παρά την αντίρρησή τους για την ασκούμενη πολιτική από την πλευρά της κυβέρνησης, ενώ διερωτήθηκε πώς, και για ποιο λόγο, έχει ανοίξει διάπλατα και χωρίς όρους και αρχές από την πλευρά των ΑΝΕΛ η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ .

Παράλληλα ο κ. Μαρκόπουλος έθεσε θέματα ηθικής τάξεως για συγκεκριμένους βουλευτές (μίλησε για τους κκ. Γ. Νταβρή και Κ. Γιοβανόπουλο) οι οποίοι -κατ’ αυτόν- έχουν απαράδεκτη συμπεριφορά, υβρίζοντας συνάδελφους, ενώ ζήτησε ξεκαθάρισμα μελών και απαλλαγή από υβριστές του διαδικτύου.

Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο κ. Ζώης
Keywords
Τυχαία Θέματα