ΠΑΣΟΚ: «Από τη δική μας πλευρά, θα εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, όπως έχουν συμφωνηθεί»

Τη δέσμευση του κόμματός του ότι θα στηρίξει πλήρως την εφαρμογή του Μνημονίου, μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης, του πρωθυπουργού, Λ. Παπαδήμου, και της τρόικας, επιβεβαιώνει με την επιστολή του προς τους επικεφαλής του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και της ΕΚΤ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,
κ. Γ. Παπανδρέου.

Στην επιστολή των 1.000 λέξεων, ο κ. Παπανδρέου συμπεριλαμβάνει πολιτικές διαβεβαιώσεις αλλά και προτάσεις για την αποτελεσματική υλοποίηση των συμφωνηθέντων. Κάνει λόγο για φιλόδοξα σχέδια που χρειάζεται η Ελλάδα για να ανακάμψει και να αποκτήσει πυλώνες ανάπτυξης, αποφεύγοντας τον κίνδυνο ακραίας περιθωριοποίησης ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων και εξασφαλίζοντας όρους κοινωνικής συνοχής.
«Για τον λόγο αυτό, οποιαδήποτε μελλοντική προσαρμογή στο πλαίσιο του προγράμματος στο μείγμα πολιτικών και οποιαδήποτε νέα μέτρα θα σχεδιάζονται, έτσι ώστε να είναι πλήρως σύμφωνα με το πρόγραμμα και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θέτουν σε κίνδυνο την επίτευξη των στόχων του», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος τάσσεται ανοιχτά υπέρ ενός ισχυρού σχεδίου ιδιωτικοποιήσεων και αναπτυξιακής αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, βαθιών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στις αγορές εργασίας, προϊόντων και υπηρεσιών, παρότι το κόμμα του «στηρίζει επί της αρχής τις Συλλογικές Διαπραγματεύσεις και Συμφωνίες μεταξύ των κοινωνικών εταίρων». Κατά τον κ. Παπανδρέου, η επίτευξη όλων των στόχων χρειάζεται πολιτική βούληση και αποφασιστική εφαρμογή των πολιτικών για πολλά χρόνια:

«Σε περίπτωση εκλογής μας ως επόμενη κυβέρνηση, θα παραμείνουμε σταθερά προσηλωμένοι στην αποτελεσματική υλοποίηση των στόχων του Προγράμματος και όπως καθορίζονται λεπτομερώς στο Μνημόνιο (MoU/MEFP)», διευκρινίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος σε μια λίστα προτεραιοτήτων για την επιβίωση της χώρας.

«Από τη δική μας πλευρά, θα εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, όπως έχουν συμφωνηθεί», προσθέτει στην επιστολή του ο Γ. Παπανδρέου υπογραμμίζοντας ότι από την προσωπική του εμπειρία πιστεύει ακράδαντα ότι πέραν των ούτως ή άλλως απαραίτητων περικοπών, η Ελλάδα ειδικά, αλλά και η Ευρώπη ως σύνολο, χρειάζονται νέες πηγές χρηματοδότησης της ανάπτυξης.

«Υποστηρίζουμε σθεναρά ότι ο φόρος επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, η έκδοση ευρωομολόγων για τη δημοσιονομική σταθερότητα και για την ανάπτυξη, μαζί και με έργα υποδομής (όπως σε δίκτυα πράσινης ενέργειας, σε ευρωζωνικά δίκτυα, στις μεταφορές, στην εκπαίδευση, στην καινοτομία), θα ενισχύσουν την Ενιαία Αγορά και θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στις χώρες που συμμετέχουν σε προγράμματα δανεισμού», υποστηρίζει ο κ. Παπανδρέου εισηγούμενος εν τω μεταξύ τρόπους για ένα ισχυρό δίχτυ κοινωνικής προστασίας.

«Το ΠΑΣΟΚ σκοπεύει να προχωρήσει σε τέτοιες προτάσεις. Πολλοί από τους νέους μας, νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας, άλλοι που θα λαμβάνουν τον νέο κατώτατο μισθό και βέβαια πολλοί άνεργοι, θα χρειαστούν στήριξη, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος ακραίας περιθωριοποίησης.

Η κοινωνική συνοχή και
Keywords
Τυχαία Θέματα