Nα πράξετε τα κατά περίπτωσιν δέοντα

Επιστολή του Σεραφείμ Χ. Μηχιώτη προς Εξελεγκτική Επιτροπή και Διοικητικό Συμβούλιο ΕΣΗΕΑ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.: ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ
ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΜΑΖΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ

14 Φεβρουαρίου 2012 (Αριθ. Πρωτοκόλλου 583)

Κύριοι συνάδελφοι,

Υπό την ιδιότητα του μέλους της ΕΣΗΕΑ από πολλών ετών, επιθυμώ να θέσω υπ’ όψιν σας τα κάτωθι και να σας ζητήσω, όπως επιληφθείτε διά τον έλεγχον της σκοπιμότητος και εν τέλει της νομιμότητος
των διαλαμβανομένων:

Όπως είναι γνωστόν, κατά την τελευταίαν Γενικήν Συνέλευσιν των μελών της Ενώσεως, συγκληθείσαν τον Μάϊον του παρελθόντος έτους 2011, το σώμα των δημοσιογράφων κατεψήφισε τον Π/Υ του απελθόντος Δ.Σ., ομοίως δε κατεψήφισε και τον Π/Υ της επομένης περιόδου 2011-2012. Έκτοτε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και η Ένωσις εν γένει λειτουργεί χωρίς εγκεκριμένον Π/Υ, γεγονός άκρως ανησυχητικόν, λαμβανομένης υπ’ όψιν και της δεινής οικονομικής συγκυρίας, τόσον γενικώς, όσον και ειδικώς διά τα ΜΜΕ, με την δραματικήν μείωσιν των εσόδων από το αγγελιόσημον. Ακριβώς, δε, και εξ αυτού του γεγονότος απαιτείται ιδιαιτέρα περίσκεψις εις την διαχείρισιν των πόρων της ΕΣΗΕΑ.
Ως εκ τούτου, ανησυχίαν, κατ’ ελάχιστον, προκαλούν οι αποφάσεις τις οποίες συνεχίζει να λαμβάνει η πλειοψηφία του σημερινού Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, δίχως νόμιμον Π/Υ, ενώ είναι προδήλως αναγκαίον να διαφυλαχθούν, ως κόρη οφθαλμού, οι πόροι του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ενώσεως, υπέρ των σκοπών αυτού οι οποίοι αυστηρώς προβλέπονται και δη υπό συνθήκες διογκούμενης δραματικώς ανεργίας εις τους δημοσιογράφους και εις όλο το φάσμα των απασχολουμένων εις τα ΜΜΕ.

Όλοι μας έχουμε ευαισθητοποιηθεί διά την περίπτωσιν των εργαζομένων εις την Χ.Κ.ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., όπου οι εργαζόμενοι είτε απεργούν διεκδικούντες την καταβολήν των οφειλομένων προς αυτούς δεδουλευμένων, είτε έχουν κατέλθει εις επίσχεσιν εργασίας. Προς τον σκοπόν της καλύτερης προωθήσεως των δικαιωμάτων τους και της πληροφορήσεως της κοινής γνώμης διά τον αγώνα τους, οι εργαζόμενοι της Εταιρείας, πέραν των εκπροσώπων τους κατά κλάδον (δημοσιογράφοι κλπ), έχουν εκλέξει και Εργασιακήν Επιτροπήν.

Εις το πλαίσιον των προηγουμένων κινητοποιήσεών τους, οι εργαζόμενοι της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. επέλεξαν αρχικώς να εκδώσουν απεργιακόν φύλλον 4-6 σελίδων, του οποίου ο χαρακτήρας μετετράπη, εις την συνέχειαν, εις ουσιαστικώς εμπορικόν-πλήρη εφημερίδα. Προκύπτουν, συνεπώς, δύο συγκρουόμενες σκοπιμότητες και από εδώ αρχίζει να δημιουργείται το πρόβλημα, διά το οποίον εκτιμώ ότι οφείλετε να επιληφθείτε.

Κατά την συνεδρίασιν του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ την περασμένην εβδομάδα, απεφασίσθη, με απλήν πλειοψηφίαν, η χρηματοδότησις του εν λόγω απεργιακού φύλλου των εργαζομένων της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. με το ποσόν των 10.000€ (δέκα χιλιάδων), εκ των πόρων του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ενώσεως, οι οποίοι προορίζονται διά τους ανέργους ή απεργούς δημοσιογράφους- μέλη. Συνεπώς αυτή η γαλαντόμος απόφασις χρηματοδοτήσεως του Δ.Σ. μόνον δι΄ ένα αποκλειστικώς απεργιακό
Keywords
Τυχαία Θέματα