Οικονομική συνεργασία Μαυροβούνιου-ΗΑΕ

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν καλή, καρποφόρα συνεργασία με το Μαυροβούνιο και υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες για την ενίσχυσή της, κυρίως στους τομείς του τουρισμού, των υποδομών και των υπηρεσιών, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, σεϊχης Αμπντάλλα μπιν Ζάγιεντ αλ Ναχαγιάν, έπειτα από συνάντηση με το Μαυροβούνιο υπουργό Εξωτερικών, Μίλαν Ρότσεν, στο Αμπού Ντάμπι.

"Ενδιαφερόμαστε για την ανάπτυξη φιλικών σχέσεων και οικονομικών δεσμών με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα", τόνισε ο κ. Ρότσεν, ο οποίος έγινε δεκτός και από πρίγκιπα του Άμπου Ντάμπι, σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχιάν,
σύμφωνα με το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό του Μαυροβουνίου, RTCG.

Ένα από τα θέματα που κυριάρχησε στις συνομιλίες των υπουργών Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Μαυροβουνίου ήταν η πειρατεία στη θάλασσα και η ενίσχυση της συνεργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο για την καταπολέμηση του φαινομένου.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Μαυροβουνίου συναντήθηκε, επίσης, με τον υπουργό Οικονομικών, Σαΐντ Νάσερ αλ Μανσούρι, τον οποίο ενημέρωσε για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στο Μαυροβούνιο, με έμφαση στις δυνατότητες επενδύσεων.

Ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων αποδέχθηκε πρόσκληση του κ. Ρότσεν να επισκεφθεί το Μαυροβούνιο και εξέφρασε την ετοιμότητα για ενδυνάμωση της διμερούς συνεργασίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα