Ο Νίκολιτς θα συνεχίσει την αποχή

Ο αρχηγός του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος, Τόμισλαβ Νίκολιτς, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι θα συνεχίσει την αποχή από την τροφή και το νερό, αλλά θα αποδεχθεί "κάποιου είδους ιατρική βοήθεια".

Σε συνέντευξη Τύπου που συγκάλεσε, ο Τόμισλαβ Νίκολιτς εξήγησε ότι θα αποδεχθεί τις συστάσεις των γιατρών να υποβληθεί σε θεραπεία, εξαιτίας των προβλημάτων δυσλειτουργίας που παρουσίασαν οι νεφροί του.

Ο Τόμιλσαβ Νίκολιτς αρνείται να λάβει τροφή και νερό από το περασμένο Σάββατο, προσπαθώντας μ' αυτόν τον τρόπο να αναγκάσει την
κυβέρνηση να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Την απεργία πείνας και δίψας ξεκίνησε στο κτίριο της βουλής, έπειτα από συλλαλητήριο, με αίτημα τις πρόωρες εκλογές, που οργάνωσε πριν από τρεις μέρες το κόμμα του.

Την Κυριακή, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και οδηγήθηκε σε ιδιωτική κλινική, όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα, αρνούμενος να δεχθεί φαγητό και νερό.

Τον Τόμισλαβ Νίκολιτς επισκέφθηκε, προχθές, ο πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, ο οποίος δεν κατάφερε, ωστόσο, να τον μεταπείσει, ενώ μήνυμα στον αρχηγό του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος απέστειλε και ο Πατριάρχης των Σέρβων, Ειρηναίος, καλώντας τον να παραιτηθεί από την απεργία πείνας και δίψας, επειδή δεν συνάδει με το χριστιανισμό.

"Δεν είναι χριστιανικό να δολοφονείς και να βασανίζεις το σώμα σου", ανέφερε ο προκαθήμενος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος βρίσκεται σήμερα στο Βελιγράδι, αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός, δηλώνοντας ότι "η απεργία πείνας του Νίκολιτς είναι εσωτερικό θέμα της Σερβίας".
Keywords
Τυχαία Θέματα