ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΩΡΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΤΟΚΙΟ

15:32 23/3/2011 - Πηγή: Fimotro
Επικίνδυνο κρίθηκε σήμερα το νερό της βρύσης στην ιαπωνική πρωτεύουσα για τα παιδιά κάτω του ενός έτους. Ποσοστό ραδιενεργού ιωδίου που ξεπερνά τα επιτρεπτά για τα βρέφη επίπεδα ανιχνεύτηκε στο νερό της βρύσης της πόλης και πέντε προαστίων...

Συγκέντρωση ιωδίου 210 μπεκερέλ ανά κιλό ανιχνεύθηκε σε δείγμα τρεχούμενου νερού, ενώ το επιτρεπτό όριο που έχουν ορίσει οι ιαπωνικές αρχές είναι 100 μπεκερέλ για τα βρέφη και 300 μπεκερέλ για τους ενήλικες.
Οι ιαπωνικές αρχές συστήνουν στους γονείς να μην δίνουν νερό της βρύσης στα βρέφη, αλλά και να μην το χρησιμοποιούν για την παρασκευή γάλακτος.
Διευκρίνισαν
πάντως, πως δεν υπάρχει κίνδυνος για τους ενήλικες.

Καπνός από τον αντιδραστήρα 3
Εκκενώθηκε ξανά σήμερα το πρωί το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, καθώς μαύρος καπνός έβγαινε από τον αντιδραστήρα 3. Το προσωπικό απομακρύνθηκε προσωρινά από τους χώρους του σταθμού.
«Δεν γνωρίζουμε εάν ο καπνός βγαίνει από το κτίριο που στεγάζει την τουρμπίνα ή από το κάλυμμα του αντιδραστήρα», δήλωσε εκπρόσωπος της διαχειρίστριας εταιρείας.
Ο ίδιος εκπρόσωπος ανακοίνωσε επίσης πως εδώ και λίγες μέρες έχει καταγραφεί αύξηση της ραδιενέργειας στα 500 μιλισεβέρτ την ώρα, ποσό που προκαλεί άμεση και σοβαρή βλάβη στην υγεία.
Τη μεγαλύτερη διαρροή ραδιενεργούς ακτινοβολίας παρουσιάζει ο αντιδραστήρας 2 ενώ αυξάνεται επικίνδυνα η θερμοκρασία στον αντιδραστήρα 1.
Το εθνικό παρατηρητήριο για την ασφάλεια από πυρηνικά ατυχήματα, ανακοίνωσε ότι η θερμοκρασία έχει ανέλθει κοντά στους 400 βαθμούς Κελσίου, εντός ενός διαμερίσματος υψηλής πίεσης στον αντιδραστήρα 1, του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα στην επαρχία Νταϊτσίι, όπου το ανώτερο επιτρεπτό όριο δεν ξεπερνά τους 302 βαθμούς Κελσίου.

Παγκόσμια ανησυχία για τα ιαπωνικά τρόφιμα
Στο μεταξύ οι Ηνωμένες Πολιτείες απαγόρευσαν τις εισαγωγές γάλακτος, φρούτων και λαχανικών από τις επαρχίες που βρίσκονται γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα.
Τα τρόφιμα αποτελούν το 1% των εξαγωγών της Ιαπωνίας σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα.
Η Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, η Σινγκαπούρη και η Μαλαισία ανακοίνωσαν ότι ελέγχονται για ραδιενέργεια όλα τα τρόφιμα που προέρχονται από την Ιαπωνία.
Η Νότια Κορέα σχεδειάζει να απαγορεύσει τις εισαγωγές προϊόντων από τις περιοχές κοντά στη Φουκουσίμα ενώ ελέγχει όλα τα ιαπωνικά τρόφιμα που εισάγονται στη χώρα.
Επίσης, η Ταϊβάν απαγόρευσε στους ψαράδες να αλιεύουν κοντά στα ιαπωνικά χωρικά ύδατα και ζήτησε να καταστρέψουν όλα τα αλιεύματα που μπορεί να προέρχονται από εκεί.
Η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα πως οι ζημιές από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου υπολογίζονται ως και 25 τρισεκατομμύρια γεν (περίπου 217,4 δισεκατομμύρια ευρώ).
Οι εκτιμήσεις αυτές καλύπτουν ζημιές σε δρόμους, κατοικίες, εργοστάσια και άλλες υποδομές, αλλά όχι την χαμένη οικονομική δραστηριότητα από τις διακοπές ρεύματος και το κόστος των ζημιών στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, καθώς
Keywords
Τυχαία Θέματα