Ο Λευκός Οίκος ευελπιστεί να εκταμιευθούν σημαντικά ποσά

Η αμερικανική κυβέρνηση ευελπιστεί να έλθει σε συμφωνία με το Κογκρέσο για να εκταμιευθεί ένα "σημαντικό ποσόν" χρημάτων για να αντιμετωπισθούν οι ανθρωπιστικές ανάγκες στη Λιβύη, αλλά θα αποτελούν "μικρό ποσοστό" από τα 30 και πλέον δισ. δολάρια από δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι, τόνισε ανώτατο στέλεχος της Γερουσίας.

Από την ημέρα που οι ΗΠΑ επέβαλαν τις κυρώσεις κατά
της Τρίπολης έχουν δεσμεύσει πιστωτικών λογαριασμών που φθάνουν τα 33 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως έθεσαν στο στόχαστρό τους μία επενδυτική εταιρεία στο Λονδίνο και μία αλγερινή επιχείρηση χόλντινγκ στο πλαίσιο των κυρώσεων κατά του λιβυκού καθεστώτος.

Οι αμερικανικές αρχές εντόπισαν την επενδυτική εταιρεία Dalia Advisory, με έδρα το Λονδίνο και την Lafico Algeria Holdings ως επιχειρήσεις ιδιοκτησίας του λιβυκού καθεστώτος, ανακοινώθηκε από το αμερικανικό υπουργείου Οικονομικών.

Το υπουργείο τόνισε πως οι δύο επιχειρήσεις ελέγχονται από την Λιβυκή Αρχή Επενδύσεων (LIA) και της Λιβυκής Εταιρείας Ξένων Επενδύσεων (Lafico), δύο κρατικά ταμεία επενδύσεων της Λιβύης.

Κατά συνέπεια, τονίζει το αμερικανικό υπουργείο, εμπίπτουν στην πρόνοια του πλαισίου οικονομικών κυρώσεων που άρχισε να εφαρμόζει από τον Φεβρουάριο η Ουάσιγκτον κατά του καθεστώτος του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι.

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, τα περιουσιακά στοιχεία που μπορεί να διαθέτουν οι εταιρείες αυτές στις ΗΠΑ στο εξής δεσμεύονται, ενώ απαγορεύεται ρητώς σε αμερικανούς υπηκόους να πραγματοποιούν οιαδήποτε οικονομική συναλλαγή με αυτές.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών υπενθυμίζει πως το κρατικό δίκτυο ραδιοτηλεόρασης ελέγχεται επίσης από το κράτος και κατά συνέπεια εμπίπτει στις διατάξεις των κυρώσεων.
Keywords
Τυχαία Θέματα