Ο Γκμπαγκμπό πρέπει να φύγει

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Ακτής Ελεφαντοστού Λοράν Γκμπαγκμπό θα πρέπει να εγκαταλείψει την εξουσία για να αποτρέψει την πρόκληση περαιτέρω βίας στη δυτικοαφρικανική χώρα, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

"Όσο πιο γρήγορα φύγει ο Γκμπαγκμπό, τόσο το ταχύτερο θα σταματήσει η βία", δήλωσε ο εκπρόσωπος Μπερνάρ Βαλερό, προσθέτοντας ότι δεν γνωρίζει πού βρίσκεται τώρα
ο απερχόμενος πρόεδρος της Ακτής Ελεφαντοστού.

Ο πρεσβευτής της Γαλλίας στη χώρα αυτή Ζαν-Μαρκ Σιμόν είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα ότι ο Γκμπαγκμπό βρισκόταν σήμερα "προφανώς στο προεδρικό μέγαρο" στο Αμπιτζάν.

"Είδαμε χθες το απόγευμα τουλάχιστον ένα καράβι γεμάτο κόσμο να φεύγει από την αποβάθρα της προεδρικής κατοικίας (που βρίσκεται στις όχθες λίμνης) προς την κατεύθυνση της γέφυρας Σαρλ-ντε-Γκολ", που βρίσκεται κοντά στο προεδρικό μέγαρο.

"Δεν μπορέσαμε να μάθουμε αν βρισκόταν μέσα ή όχι", αλλά "έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι ο πρόεδρος Γκμπαγκμπό ξαναπήγε στο προεδρικό μέγαρο", συνέχισε, σημειώνοντας ότι ο απερχόμενος πρόεδρος βρίσκεται σήμερα "πιθανώς στο προεδρικό μέγαρο".

Πυρά βαρέων όπλων ακούστηκαν νωρίτερα σήμερα κοντά στο προεδρικό μέγαρο, ενώ μάχες μαίνονται από χθες το βράδυ σε μεγάλη περίμετρο κοντά στην προεδρική κατοικία και το προεδρικό μέγαρο.
Keywords
Τυχαία Θέματα